ple municipal

Sant Cugat es posiciona al costat de les es escoles d'art

S'ha aprovat per unanimitat la moció dels centres santcugatencs que reclamen la seva reobertura

per Anna Mira, Sant Cugat | 15 de febrer de 2021 a les 17:51 |
Concentració de les escoles d'art de Sant Cugat per la seva reobertura. | Anna Mira
Els cinc partits polítics amb representació al ple municipal de Sant Cugat han mostrat el seu suport exprés a les escoles d'art de Sant Cugat que s'han vist obligades a tancar per les restriccions de la pandèmia. Fa unes setmanes van mostrar el seu rebuig a les normes que els mantenen amb la persiana abaixada en una concentració a la plaça de la Vila. 

Aquest dilluns 15 de febrer, tots els partits, presents a la mobilització, han donat suport al text on reclamen la seva reobertura de manera "immediata". Actualment a Sant Cugat ja hi ha hagut tres escoles que han hagut de tancar perquè no han pogut fer front a la crisi i "no volem que n'hi hagi cap més". En concret són General Giap Dance, l'Eestudi de dansa Sonia Ramoneda i Espai Sofia. "Sant Cugat té un teixit cultural impressionant i s'ha de cuidar", ha recordat. 


L’Ajuntament dona el seu suport al col·lectiu d’entitats, empreses i agents d’ensenyaments artístics d'art, música, dansa i teatre de la ciutat davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat i promou la seva reobertura urgent.

La moció insta les administracions competents a adoptar mesures compensatòries reals i proporcionades a les mesures restrictives de tancament cap a aquest sector i buscar solucions per una obertura segura dels seus espais, tot adoptant protocols i mesures de seguretat. Mentre, des de l’Ajuntament es seguiran aportant mesures d’ajuts i suport des de l’àrea de cultura, educació i promoció econòmica.


La moció està secundada per aquesta vintena de centres santcugatencs: Aire Circ, Arabesc Estudi de Dansa, Can Ninot, Centre de Dansa Laura Esteve, ColorDansa Carol Morgado, Terra galeria taller, Escola de Musica Aula de So, Escola Sant Cugat, Escoles de Música Jordi Ricomà, Esferadart, Espai Sofia Sant Cugat, Estudi de cant Marina BBface, Fusió Música i Dansa, General Giap, L’Obrador, La Tacones, La Vora escola de costura, L'Acadèmia Marró Espai de fang, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats, Tallers de Teatre Sílvia Servant, Viviana Hounie.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació