Els interins de Sant Cugat convoquen una concentració davant de l'Ajuntament

Els treballadors denuncien un "abús de la temporalitat" en els seus contractes situant-se en "frau de llei"

El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat reclamen solucions per al 60% de la plantilla
El Col·lectiu d'Interins i Laborals temporals en frau de llei de l'Ajuntament de Sant Cugat reclamen solucions per al 60% de la plantilla | Sergi Baixas
NacióSantCugat
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:03h
Coincidint amb el primer aniversari de la trobada a Madrid, el conjunt d'Interins i laborals en frau de l'Ajuntament de Sant Cugat se suma a les movilitzacions estatals convocades per dilluns 15 de febrer. Es farà a les 17.30 h a la plaça de la Vila de l'Ajuntament. L'objectiu és reivindicar la fixesa i denuncia l'abús de la temporalitat que pateix el col·lectiu. 

Amb aquesta acció, una vegada més, reclamen a les administracions públiques de tot l’Estat que compleixin la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), del passat 19 de març de 2020, i que es faci fixe a tot el personal interí i laboral temporal que treballa en "frau de llei" en el conjunt de totes les administracions afectades.

Volen reclamar una solució justa per als 800.000 treballadors i treballadores temporals que hi ha a les administracions d’arreu de l’estat.A l’Ajuntament de Sant Cugat un 60% dels treballadors -més de 450- tenen un nomenament o un contracte temporal des de fa molts anys. Per això reclamem una solució per donar estabilitat a aquests treballadors públics que, tal com ha dictaminat la justícia europea (sentència TSJE 19 març 2020), pateixen un frau de llei en la seva relació contractual amb l’administració.

El passat 28 de gener, la Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC) ja va dur a terme una mobilització pels carrers de Barcelona en què hi ha haver representació santcugatenca. Prop d'una quarantena de treballadors de l'Ajuntament es van afegir a la caravana de vehicles per lluitar contra la precarietat i reclamar la fixesa temporal a l'administració pública (personal interí i laboral temporal).