A quin col·legi electoral de Sant Cugat em toca votar? Consulta-ho aquí

S'efectuaran controls de temperatura abans d'entrar al recinte i es garantirà l'accés en tot moment

Simulació de la votació en un col·legi electoral.
Simulació de la votació en un col·legi electoral. | Aj. Terrassa
Redacció
13 de febrer del 2021
Actualitzat el 14 de febrer a les 8:14h
Les eleccions catalanes d'aquest diumenge són les més insòlites dels últims temps. En plena tercera onada de la pandèmia, 63.270 santcugatencs estan cridats a decidir el futur de Catalunya dels pròxims anys. Ara bé, les mesures restrictives per evitar contagis seran les protagonistes d'una jornada que s'ha previst amb mesures de seguretat inèdites i excepcionals. Consulta aquí el dispositiu que s'ha organitzat. 

Hi haurà distància de seguretat, gels hidroalcohòlics, ventilació, cabines sense cortines, i entrades i sortides separades -sempre que l'espai ho permeti-. Tots els centres de votació comptaran amb senyalització interior i exterior al terra amb marques de direcció i distàncies. 

A més a més, aquesta vegada s'han ampliat col·legis electorals per garantir que tothom pugui votar amb condicions de seguretat. És per això, que a Sant Cugat s'han ampliat els col·legis i s'ha dissenyat un dispositiu per diferenciar les zones d'entrada i sortida. 

A l'entrada, es prendrà la temperatura a cada votant. En cas de donar dècimes, s'instarà a la persona que marxi i torni a venir de 19 h a 20 h, hora reservada pels votants positius de Covid o confinats per contactes estrets. En cada col·legi electoral hi haurà un "representant Covid", que serà l'autoritat encarregada de decidir què fer en cada cas particular. 

L'Ajuntament ha habilitat tres nous col·legis electorals per evitar aglomeracions: el PAV3, el Museu del Còmic i la seu de l'EMD de Valldoreix. Dues meses del Centre d'art Maristany, passen al PAV3; una mesa del Club Muntanyenc passa a l'Aula del Museu del Còmic; i dues meses del Casal Cultural de Valldoreix passen a l'EMD de Valldoreix. 

Els canvis afectaran un total de 3.400 electors: 700 passaran a votar al Museu del Còmic, 1.200 al PAV3 i 1.500 a l'EMD de Valldoreix. Amb aquesta ampliació a Sant Cugat hi haurà 37 col·legis electorals, la xifra més alta de la història al municipi.