VÍDEO «Volem màscares i no mascaretes», ja és Carnaval a Sant Cugat

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha rapejat en una batalla de galls on el Gall de Carnaval n'ha sortit guanyador i s'ha fet amb el poder de la ciutat pels pròxims dies

L'alcaldessa Mireia Ingla, donant la vara del poder al Gall de Sant Cugat.
L'alcaldessa Mireia Ingla, donant la vara del poder al Gall de Sant Cugat. | Cedida
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:43h

Malgrat tot, a Sant Cugat ja és Carnaval. Aquest dijous a la tarda el Gall de Carnaval ha pres el poder a l'alcaldessa, Mireia Ingla. Enguany, amb la prohibició de fer actes amb públic al carrer, la comissió de carnaval ha fet un vídeo de la tradicional baixada del Gall del cimbori. "No sento res de res, refotut virus", ha dit el Gall des del Monestir. I malgrat tot estava tancat, ha baixat, enguany, sense públic. "Quins carrers més buits" ha repetit el Gall mentre baixava cap a l'Ajuntament a buscar l'alcaldessa. 

"Si ja treballava poc abans de la pandèmia ara amb els pocs actes que hi ha...", ha afegit i després de superar la rampa de l'Ajuntament, Ingla i Gall s'han disputat el poder rapejant en una batalla de galls. El Gall li ha etzibat: "volem màscares i no mascaretes". I després de defensar la normativa per evitar contagis Ingla, ha cedit: "ha estat un any molt dur, un carnaval controla no fa mal a ningú". Amb el poder cedit per uns dies al Gall l'alcaldessa ha acabat dient que "a veure si l'any que ve baixa la gallina i podem sentir una altra veu femenina". 

Enguany la pandèmia ha obligat a organitzar activitats en línia per mantenir l'essència de la festa més boja de l'any. La programació del "Kit-Karnaval" inclou propostes fins al 22 de febrer. Així, de l’11 al 17 de febrer, es faran algunes de les activitats més emblemàtiques d’aquesta festa, com ara el Ball de Velles i Ball de Gitanes, que es podrà ballar i compartir des de casa. També hi haurà dues activitats que es podran veure de manera presencial: l’exposició Ordeno, Mano i Disposo, al claustró del Monestir, i els establiments que participin en el segon concurs d’aparadors de Carnaval de comerços de la ciutat. Consulta aquí tota la programació.