El Consell de la Gent Gran de Sant Cugat, a punt de ser una realitat

Està previst que el nou òrgan es pugui constituir durant el segon trimestre d'aquest mateix any

Presentació dels actes pel Dia Internacional de la Gent Gran.
Presentació dels actes pel Dia Internacional de la Gent Gran. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:52h
L'equip de govern porta a aprovació inicial el reglament del futur Consell de la Gent Gran, un tràmit imprescindible per poder constituir aquest nou òrgan de participació ciutadana. Una vegada s'aprovi aquest mateix dilluns, el reglament passarà a un període d'exposició pública perquè la ciutadania pugui presentar-hi esmenes. Posteriorment, es podrà aprovar definitivament i està previst que el Consell es pugui constituir durant el segon trimestre d'aquest mateix any. 

La tinència d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que l'objectiu és "empoderar la gent gran". "Volem que tinguin un paper actiu a la ciutat, sumar la seva veu i experiència, i assegurar les polítiques que promoguin el seu benestar", ha afegit. "Estem molt satisfetes de la feina i tenim moltes esperances perquè els grups de treball comencin a presentar propostes sòlides d'envelliment actiu a la ciutat". 

El text del reglament estableix el funcionament i l'organització del futur Consell basat en el seu caràcter participatiu, consultiu, promocional, d'assessorament i de supervisió. El Ple del Consell es convocarà en sessió ordinària una vegada cada tres mesos i tantes altres com siguin necessaris, sempre i quan siguin convocats per l'alcaldessa o 1/3 dels seus membres.

Aquest Consell neix d'una demanda històrica de la Taula de Gent Gran i reclamada per diverses entitats locals, amb la voluntat d'actualitzar la mirada envers aquest col·lectiu (més de 65 anys) que representa el 14% de la població. 

Una població més envellida

Des de l'Ajuntament recorden que el nombre de població de les persones grans, així com les xarxes de participació ciutadana, han experimentat una gran transformació en els darrers anys; per una banda, el percentatge de persones grans ha augmentat considerablement (tant a la nostra ciutat com a nivell estatal). Les persones tenen una esperança de vida gairebé 10 anys més llarga que fa 20 anys; fet que obliga a ciutadania i administracions públiques a replantejar les polítiques adreçades a les persones grans.

Per aquest motiu, celebren la utilitat del Consell de la Gent Gran, ja que permetrà que les persones representants d’entitats i serveis adreçats a les persones treballin conjuntament amb el govern municipal per decidir les línies de treball envers les necessitats del col·lectiu.