La CUP es reivindica com a «vot útil» després d'un «govern fallit de batalles caïnites i estèrils»

La candidata número 3 per les llistes de Barcelona, Eulàlia Reguant ha remarcat la proposta de la renda bàsica com a "primera base de llibertat republicana"

Acte de campanya de la CUP-Guanyem al Celler Cooperatiu de Sant Cugat
Acte de campanya de la CUP-Guanyem al Celler Cooperatiu de Sant Cugat | Sergi Baixas
10 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:03h
La candidata número 3 de la circumscripció per Barcelona, Eulàlia Reguant, reivindica la CUP com a "vot útil" després d'"un govern fallit de tres anys de batalles caïnites i estèrils". "És indispensable obrir un nou cicle per plantar al cara al capitalisme", ha asseverat mentre alçava la proposta de  la renda bàsica com a "primera base de llibertat republicana". "Cal posar sobre la taula propostes de rescat social que garanteixin un mínim d'autonomia a les persones", assenyalava davant la recta final per a les eleccions del proper diumenge. 

L'anticapitalista, en un míting de campanya al Celler Cooperatiu de Sant Cugat, també ha apostat per una "reindustrialització" del país per aconseguir una sobirania productiva. "Un pla industrial autocentrat, arrelat al territori, que respecti el medi ambient i amb bones condicions pels seus treballadors". I per això, és necessari, assegura, impulsar una banca i farmacèutiques públiques "que no especulin amb les nostres vides per quedar-se beneficis". 

"Volem treballar menys, per treballar totes; sense feines de misèria que esclavitzen", ha clamat Reguant. "N'estem farts de promeses falses. Quatre vegades s'ha aprovat aturar els desnonaments perquè després continuïn enviant a la BRIMO", ha retret als socis de govern de Junts i ERC que han portat el país l'última legislatura "enrere en comptes d'endavant". 

Per la seva banda, la regidora de la CUP-PC a l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Gibert, ha volgut posar en relleu el context "perversament advers" en el qual s'han convocat aquests comicis. "Unes eleccions no garantistes ni en termes de salut ni en termes de participació econòmica", ha apuntat. Davant d'aquest escenari, reivindica la posada en marxa de polítiques públiques al servei de les persones i que posin "la vida al centre"; emmarcades en una redistribució de la riquesa. 

Gibert remarca la necessitat d'anar a les "arrels" de les problemàtiques": habitatge, cures, sistema sanitari, renda bàsica per a tothom. "Cal treballar per a millorar les condicions de les persones, és un imperatiu moral i ètic". "El mercat mai ens rescatarà de cap crisi; i per això, cal que siguin les persones organitzades qui posem els límits a la llei de la selva", ha asseverat la santcugatenca. 

L'actual tinència d'alcaldia de Drets Socials ha explicat que a Sant Cugat "un dels mals estructurals i sistèmics", que també pateixen moltes altres ciutats catalanes, és el del preu i l'accés a l'habitatge. "No podem deixar un servei bàsic en mans dels usurers". Per aquest motiu, reclama "posar portes a aquesta desregulació" que juga amb la vida de les persones.

Una realitat que, assegura, s'ha anat produint durant l'últim any i mig que porten formant part del govern local després de més de 32 anys encadenant alcaldies convergents amb una despesa social "inèdita" en la història de la ciutat. "No ens fa por arremangar-nos i plasmar aquesta transformació social per millorar les condicions dels nostres ciutadans". En aquest mateix sentit, es postulen com a "decisius" al Parlament. "Necessitem una CUP forta perquè no és gestió el què cal, és ideologia", ha sentenciat. 

Finalment, la membre de la secció local d'Arran, Maria Gordillo, ha llençat crítiques al sistema sanitari que ha prioritzat el benefici de les grans empreses per sobre del benestar de  les persones. Gordillo clama a combatre la crisi del capitalisme que és "la que ens condemna a la crisi perpètua". La jove activista també ha assenyalat la injustícia de què es continuïn produint desnonaments en temps de pandèmia que deixen famílies al carrer mentre hi ha "centenars de milers de pisos buits". 

Durant l'acte també s'ha reivindicat les figures d'Anna Gabriel i Sabater -exiliada des del 2017 a Suïssa- i d'Arcadi Oliveres, greument malalt i en estat terminal per un càncer de pàncrees.