El PSC es postula com a garant de la igualtat d'oportunitats per a la població immigrant

El diputat socialista al Congrés, Luc André, ha assegurat que en els darrers 10 anys Catalunya ha deixat de ser un referent com a terra d'acollida

Asseguren que el govern català ha donat l'esquena a la gran majoria de la població durant els darrers anys
Asseguren que el govern català ha donat l'esquena a la gran majoria de la població durant els darrers anys | Sergi Baixas
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:16h
El barri de Monestir-Sant Francesc ha estat la ubicació escollida pel PSC per acollir la roda de premsa sobre la presentació de les propostes en matèria de diversitat que recull el programa electoral socialista. El portaveu de la formació local, Pere Soler, explica que aquesta zona és "significativa" perquè hi ha molta gent de fora convivint en un entorn d'integració. 

"Fa mal veure que Catalunya hagi sortit de la primera línia de referència a nivell nacional i internacional com a terra d'acollida. En els darrers anys s'ha anat enrere", així de contundent s'ha expressat el diputat canari Luc André Diouf al Congrés dels Diputats que s'ha desplaçat a Sant Cugat per donar suport a la candidatura de canvi de Salvador Illa com a president de la Generalitat. "Aquest canvi no el poden dur a terme aquells que ja hi eren i han fracassat; Catalunya ha de tornar al camí d'on mai hauria d'haver sortit", ha apuntat André.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el candidat número 25 per la circumscripció de Barcelona, Ernesto Carrión, que ha començat la seva intervenció apuntant que "Catalunya és una societat del segle XXI, malgrat que hi ha altres partits a qui sembla que se'ls oblidi que també es caracteritza per ser plural, diversa i intercultural". "El proper 14-F tenim una oportunitat molt important per deixar enrere 10 anys estèrils on, lamentablement, el govern català ha donat l'esquena a la gran majoria de la població", ha asseverat. 

Carrión recorda que al Principat, més enllà del català i castellà, es parlen més de 260 llengües diferents de més de 180 països d'arreu del món; i crida a tota la població immigrant, que suma més d'un milió d'habitants, "a participar activament" allà on resideixen i a influir en el resultat de les eleccions per construir un país millor on es garanteixi la igualtat d'oportunitats més enllà de l'origen i la nacionalitat.