Junts per Sant Cugat demana a Ingla que l'Ajuntament pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

També presenten una moció de suport a les escoles d'art i una altra per exigir ajudes directes de l'estat espanyol

09 de febrer del 2021
Junts per Sant Cugat demanarà a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que pagui els impostos municipals a l'Agència Tributària de Catalunya. El partit presentarà aquesta moció i dues més en ple municipal que se celebrarà el pròxim dilluns 15 de febrer. En concret, aquesta moció, apunten que és una petició de l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) i que ells traslladen al govern local per fer-ho efectiu.

En roda de premsa, el regidor Carles Burgarolas, ha apuntat que es tracta d'una proposta de resolució que insta a l'alcaldessa que aprovi per decret fer efectiu el pagament a l'agència catalana. "L'objectiu és que l'instrument català agafi rodatge perquè algun dia gestioni el conjunt de la fiscalitat catalana". "No és una solució perquè el dèficit és el mateix, però és un pas més", ha apuntat Brugarloas. Així la proposta demana que es faci amb els pagaments corresponents a l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i els corresponents a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA).

Al costat de les escoles d'art

Una segona moció del principal grup a l'oposició és la que recull la petició de les escoles d'art de Sant Cugat per demanar la seva reobertura de manera immediata. Fa una setmana, els centres santcugatencs van concentrar-se en una reivindicació a les portes de l'Ajuntament on demanaven poder reobrir les portes davant la situació de crisi per la qual estan passant. En aquest sentit, Junts se suma a la proposta que han fet des del col·lectiu i que ja compte amb el suport i els matisos de l'equip de govern. El regidor, Josep Maria Vallès, ha expressat que la voluntat és fer-la "institucional per la urgència de la situació".

Finalment, Junts per Sant Cugat ha presentat una tercera moció, aquesta de caràcter general, on exigeixen al govern espanyol que faci arribar ajudes directes als sectors econòmics afectats per la crisi del coronavirus. El regidor Albert Salarich, ha expressat que els ajuts directes que ha fet arribar el govern de Pedro Sánchez són insuficients en comparació amb la resta d'estats de la Unió Europea. "L'estat espanyol no està posant tot de la seva part", ha lamentat.