Ocupació

L'Ajuntament dona la benvinguda a les 35 noves incorporacions dels plans d'ocupació

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla reivindica el dret a què "tothom tingui una feina de qualitat"

per NacióSantCugat , 9 de gener de 2020 a les 18:00 |
L'ajuntament de Sant Cugat dona la benvinguda a les 35 noves inscripcions pels Plans d'ocupació | Ajuntament de Sant Cugat
L'ajuntament de Sant Cugat ha donat aquest migdia la benvinguda a 35 persones que s'han incorporat als plans d'ocupació. Les noves contractacions s'han realitzat amb el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes ENFEINA'T i Treball i Formació. Les principals incorporacions són Agents de Civisme, Auxiliars de protecció civil i peons. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reivindicat el dret a què "tothom tingui una feina de qualitat" i ha refermat el compromís del govern perquè els plans d'ocupació siguin un punt d'inflexió en la vida de les persones que hi participen i que tinguin una continuïtat". 

Per la seva part la tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha destacat que els plans d’ocupació són ‘una oportunitat per obrir les portes del mercat laboral’. Així doncs, des de l'Ajuntament senyalen que impulsaran polítiques actives per tal "d'aportar les eines necessàries als i les participants dels plans d’ocupació per obtenir la formació i l’experiència que els permetrà trobar una feina" amb l'acompanyament del servei Sant Cugat Feina.


Sant Cugat i els plans d'ocupació

Els plans d’ocupació municipals, vehiculats a través de Sant Cugat Feina i que reben el suport del SOC, l’AMB i la Diputació de Barcelona, van adreçats preferentment a persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys. Cal destacar que al voltant del 45% de les persones que han passat per aquests plans d’ocupació durant el 2019 han pogut trobar feina.


Des de fa més de 20 anys que l’Ajuntament contracta persones en el marc dels PPOO. Durant aquest temps, els perfils laborals han anat canviant i, en els darrers dos anys, s’ha apostat per la creació de nous perfils o figures professionals entre les quals destaquen els dels Agents de Civisme o els d’Auxiliar de protecció civil, formant aquestes persones en àmbits i professions de futur i reforçant al mateix temps la convivència i la seguretat a la ciutat. 
Durant el 2019 s’han contractat 137 persones, de les quals actualment 96 (incloses les 35 noves incorporacions) tenen contracte en vigor.


 

 

Participació