L'escriptora Teresa Juvé celebra 100 anys amb la publicació de la novel·la: «El degollador de Vallvidrera»

La pedagoga catalana, viuda del polític Josep Pallach, estrena el seu últim llibre

NacióSantCugat
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:28h
L'escriptora Teresa Juvé, autora de 'El degollador de Vallvidrera'
L'escriptora Teresa Juvé, autora de 'El degollador de Vallvidrera' | Jordi Palmer / Nació Digital
L'escriptora catalana Teresa Juvé celebra el centenari amb la publicació del seu últim llibre El degollador de Vallvidrera. La pedagoga catalana, viuda del polític Josep Pallach, estrena una novel·la detectivesca per part de l'editorial Meteora, sobre l'assassí de Collserola. 

Creu de Sant Jordi i autora de llibres com La charca en la ciudad (1963), El último guerrero (1986), Un crim a l'armada invencible (1997), Els assassins eren més d'un (2002) o Tu ets jo. Autobiografia (2015); ha estat proposada enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per recordar i reconèixer la seva trajectòria. 

Ara, El degollador de Vallvidrera narra la història de com el virrei de Catalunya rep la notícia que l'assassí ha tornat a actuar i cada vegada més a prop del recinte emmurallat de Barcelona. El portantveus del rei, serà cridat a resoldre els crims del degollador, que sembla ser a tot arreu i en tots els estrats socials. 

La Fundació Josep Irla ja va reconèixer l'any 2018 la faceta de Jové d'assagista, professora i "la lluita militant contra qualsevol poder autoritari, així com la seva valentia i decisió, ja de ben jove, com a membre d’enllaç de la Resistència francesa, quan era exiliada a França després de la Guerra Civil". Des de l'Associació Catalana pels Drets Civils, també en van destacar l'"acció en defensa dels drets fonamentals de totes les persones represaliades per l’Estat degut a la lluita per la democràcia i la independència de Catalunya".