Laura Borràs: «No ens podem permetre que el model de Sant Cugat es repeteixi a la Generalitat»

En un míting a Sant Cugat amb Ponsa, Calvet i Puigneró, alerten que "el tots contra Junts per Catalunya" es va iniciar a les municipals del 2019 a la ciutat

Carles Puigdemont, en campanya.
Carles Puigdemont, en campanya. | Junts per Catalunya
Anna Mira / Sergi Baixas
06 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:44h
A una setmana de les eleccions, la campanya agafa força i aquest dissabte, en un acte a Sant Cugat, la candidata de Junts, Laura Borràs ha alertat que "no ens podem permetre que el model de tripartit de Sant Cugat (ERC-PSC-CUP) es repeteixi a la Generalitat". En aquest sentit ha posat també els exemples de Barcelona o el del govern espanyol". "No es pot ser soci a Madrid i fer veure que a Catalunya et baralles amb el PSC".

Filla d'una santcugatenca, Borràs assegura que ERC podria repetir els tripartits d'altres institucions i és per això que es perfila com el partit que "no pactarem amb els partits del 155 i no acceptarem els seus vots". Borràs i Puigdemont han lamentat que actualment la campanya hagi derivat en una lluita de partits junts que van contra Junts per Catalunya perquè volen evitar que guanyem les eleccions". Una fórmula que Borràs ha assegurat que va començar a Sant Cugat, durant les eleccions municipals l'any 2019. Si Junts guanya no hi ha incertesa, ha dit, "hi haurà de la Generalitat independentista i liderada per una dona".

En un míting al Celler Cooperatiu de Sant Cugat, Carles Puigdemont, ha culpat Pedro Sánchez d'haver blanquejat a Vox. I ha posat l'exemple que "Sánchez va dir que farien el govern més progressista de la història i que aturarien la dreta". Un any després, "la ultradreta els ajuda a aprovar qüestions com la gestió dels fons europeus i Sánchez no li ha caigut la cara de vergonya". Per això ha defensat la candidata, Laura Borràs com "l'antídot dels que volen ajudar a governar i a blanquejar el feixisme". "A la Generalitat necessitem el lideratge d'algú que no es rendeixi a canvi de res", ha afegit Puigdemont.

Puigdemont ha recordat que el que cal és aconseguir "el triplet de majories": majoria absoluta d'escons independentistes, sumar el 50% de vots a les urnes, que el grup majoritari de l'independentisme sigui Junts perquè és la garantia que treballarem cap a una direcció. L'expresident ha fet referència a Sant Cugat i ha dit que és "terra de consellers" igualment ha alertat que "El que estem vivint en la campanya de tots junts contra Junts ja ho vau viure a Sant Cugat".

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha avisat que "si no guanyem bé i suma el tripartit, ho tornaran a fer i s'uniran perquè Junts no governi la Generalitat". El candidat de Sant Cugat, ha afirmat que "el que segur que no tindrem és la independència sinó la decadència econòmica del país". En aquest sentit, s'ha dirigit als santcugatencs i ha dit: "Molts esteu patint a Sant Cugat el tripartit, la ciutat està entrant en decadència. La millor manera d'evitar un nou tripartit a Sant cugat l'any 2023 és que ara no hi sigui a Catalunya".
 

Laura Borràs durant l'acte de Junts a Sant Cugat. Foto: Julio Diaz / Junts per Catalunya


Puigneró: "diuen que ERC i PSC no pactaran, però ens hem de basar en els fets com el que ha passat a Madrid. "No només ERC ha fet president a Sánchez sinó a canvi de res". Els socialistes no tenen cap inconvenient per pactar amb Vox. Junts portarà el país cap a la independència. Puigneró ha lamentat que no es pugui votar de manera telemàtica i culpa els partits del 155 i "altres" de bloquejar-ho.

Per la seva banda, la consellera santcugatenca de cultura, Àngels Ponsa, ha insistit que "la cultura i la llengua són els pilars per construir un país millor". "En pandèmia, la cultura ens ha salvat". Ponsa promet un pla de represa de la cultura popular i tradicional i un pla nacional de la llengua. Ponsa ha manifestat que avui, a Sant Cugat "tinc una emoció extra perquè vaig començar aquí; Sant Cugat va ser la meva escola política". A la Generalitat vaig conèixer una Laura "treballadora incansable, bona gestora i amb ella de presidenta la Cultura estarà al capdavant perquè la cultura és motor i revolució".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, també de Sant Cugat, Damià Calvet, ha parlat de resiliència i de sostenibilitat. "Ara toca apostar fort per l'economia de l'espai i les polítiques socials i de sostenibilitat" però "tenim un estat que ens condiciona i ens limita". Per tant, ha dit "hem de ser lliures per fer la millor retribució econòmica". El santcugatenc "ens hem de treure les dependències estèrils del damunt. "La independència és justícia", ha afegit. Calvet ha posat l'exemple de Sant Cugat per demanar el vot útil per liderar la Generalitat de Catalunya: "Aquí vam guanyar bé i no podem governar, prenem nota". 

El que va ser l'epicentre de governs convergents durant 32 anys ha acollit un míting de Junts amb la representació dels tres consellers santcugatencs: Àngels Ponsa, Jordi Puigneró i Damià Calvet. Amb públic reduït, però molts aplaudiments, la portaveu del partit a Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha agraït la tasca de la candidata "que va fer que el premi local Gabriel Ferrater esdevingués premi Nacional de Poesia". Fortuny ha reivindicat que "a les municipals del 2023 tornarem al govern de Sant Cugat".
 

Míting de de Junts per Catalunya a Sant Cugat Foto: Julio Diaz / Junts per Catalunya



L'exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral, que ocupa els darrers llocs de la candidatura. Tenim projectes prioritaris pel país que sobrepassen els projectes partidaris. Ha demanat "resistència per defensar la nació". "Convertir el repte en oportunitat i esperança i és imprescindible la unitat, hem de ser la locomotora per aproximar-nos a la independència".