Els comuns aposten per recuperar una sanitat 100% pública de les mans de MútuaTerrassa

També han propostat elaborar un pla de rescat per recuperar aquells professionals sanitaris "que han marxat"

La representació d'En Comú Podem davant del consultori de la Floresta
La representació d'En Comú Podem davant del consultori de la Floresta | Sergi Baixas
05 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:35h

El consultori de la Floresta ha estat l'escenari escollit per la candidatura d'En Comú Podem per dur a terme el seu acte de campanya per a les eleccions del 14-F. Un espai triat a dit perquè es tracta d'un dels centres sanitaris públics que més ha patit les mancances tant de serveis com de recursos a causa de les retallades dels últims 10 anys i de la inversió "insuficient" que rau en mans de la gestió privada de MútuaTerrassa. 

Els comuns han denunciat la greu situació que està vivint el sistema de salut públic al conjunt del país i que la pandèmia només ha fet aflorar. Davant d'aquesta realitat, des d'En Comú Podem aposten per una "transició" progressiva que avanci cap a una sanitat 100% pública i vetlli perquè tots els treballadors tinguin les mateixes condicions laborals; mentre alhora s'elabora un pla de rescat per recuperar tots aquells professionals "que han marxat". 

El candidat número 17 a la llista de Barcelona i metge d'atenció primària, Miquel Farrés, ha reclamat més transparència en la gestió dels recursos destinats a la sanitat i més accessibilitat per a la ciutadania. "Apostem per un canvi valent en el sistema sanitari, que és molt necessari, perquè puguis accedir al teu metge o infermer de proximitat en un termini màxim de 48-72 hores". "Pensem que la població està en sintonia amb aquesta reivindicació", ha asseverat. 

Els d'Albiach, recolzen les propostes de les plataformes locals per la defensa d'una sanitat pública, digna i de qualitat com Marea Blanca i la Taula de Participació de Control i Seguiment dels Serveis Públics. També han retret que PSC i ERC promoguin ara aquest tipus de canvis quan des que van arribar al govern municipal no han fet cap passa en aquesta direcció. 

Hospital públic a Sant Cugat

Pel que fa a la proposta d'ERC de construcció d'un nou hospital públic a cavall de Sant Cugat i Rubí, l'advocada santcugatenca Aina Balada, ha recordat que "Sant Cugat ja va tenir l'oportunitat que l'Hospital General de Catalunya -ubicat a Mira-sol- fos públic quan estava carregat de deutes i es va rescatar a canvi de res". "S'ha salvat la sanitat privada en detriment de la pública", ha lamentat. 

Els comuns reconeixen que la ciutadania d'aquests dos municipis "es mereix" un hospital públic de proximitat però avisen que "caldrà veure primer quina gestió tindria aquest centre i el seu model de finançament". "Serà públic o una extensió del model de MútuaTerrassa?", reflexionen mentre exigeixen "rigor" en les propostes i posar fi a les "promeses electoralistes" d'equipaments.