La UAB implantarà una titulació de intel·ligència artificial el curs vinent

S'impartirà en anglès i tindrà quatre cursos

Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona | UAB
NacióSabadell
06 de febrer del 2021
Actualitzat el 08 de febrer a les 9:39h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ampliarà la seva oferta formativa a partir del curs vinent. Es tracta dels Estudis en Intel·ligència Artificial / Artificial Intelligence, que impartirà a l'Escola d'Enginyeria del campus.

Seran 240 crèdits, repartits en quatre cursos i íntegrament en anglès, amb un total de 40 places inicials a preu públic a l'espera de l'aprovació definitiva com a títol oficial. Els estudis tindran una metodologia d'aprenentatge basada en la pràctica i comptaran amb la col·laboració d'empreses del sector, centres de recerca i l'administració pública.

Així mateix, participaran les facultats de Ciències, Filosofia i Lletres, Psicologia, Dret, Economia i Empresa, Ciències Polítiques i Sociologia, Ciències de la Comunicació i Traducció i Interpretació, així com amb el Centre de Visió per Computador (CVC) i l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha destacat que es tracta d'un projecte iniciat amb l'anterior rectora, Margarita Arboix, fa al voltant d'un any i mig, i que suposarà un avanç cap a "una societat basada en el coneixement". Ha destacat que permetrà la preparació de professionals per canviar el paradigma social i ha recordat el caràcter pioner de la universitat vallesana amb altres estudis, com van ser en la seva època les Ciències Ambientals i Estudis Socioculturals de Gènere.

La posada en marxa de la titulació compta amb el suport de la Generalitat, a través de la iniciativa Estratègia Catalonia.AI, i que es traduirà amb l'aportació de 400.000 euros els dos primers anys.

L'objectiu d'aquest nou grau és formar professionals amb una visió integral de la intel·ligència artificial, amb la capacitat de desenvolupar qualsevol tipus de solució basada en aquesta tecnologia i donar resposta als reptes socials de la seva implantació.