Activitats en línia i des de casa; així serà el Carnaval a Sant Cugat

La presa de poder del Gall a l’alcaldessa el pròxim dijous 11 de febrer es podrà seguir pel canal YouTube de l’Ajuntament

Carnaval de Sant Cugat 2020
Carnaval de Sant Cugat 2020 | Aj. Sant Cugat
Redacció
07 de febrer del 2021
El Carnaval de Sant Cugat enguany farà un "Kit-Kat" esperant que l'any vinent la situació de la pandèmia millori i es puguin celebrar activitats de manera presencial. És per això, que l'Ajuntament, juntament amb la Comissió de Carnaval i el Gall de Sant Cugat han preparat un programa d'activitats online que la ciutadania podrà seguir per mantenir "l'essència" del que és la festa més boja de l'any. 

La programació del "Kit-Karnaval" inclou propostes del 8 al 22 de febrer. Com és tradicional, dijous gras, el Gall baixarà del cimbori per prendre el poder a l’alcaldessa i es produirà "Batalla de galls pel poder de la vara", que els santcugatencs podran seguir pel canal YouTube de l’Ajuntament. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha expressat que "el Carnaval és un moment de disbauxa i, malauradament, en aquests moments ens hem de contenir".

Madrona però, ha manifestat que malgrat tot "no volem, però, deixar de celebrar-ho, encara que sigui d’una manera diferent, ni deixar de difondre una celebració tan arrelada a la ciutat". Així, de l’11 al 17 de febrer, es faran algunes de les activitats més emblemàtiques d’aquesta festa, com ara el Ball de Velles i Ball de Gitanes, que es podrà ballar i compartir des de casa.

També hi haurà dues activitats que es podran veure de manera presencial: l’exposició Ordeno, Mano i Disposo, al claustró del Monestir, i els establiments que participin en el segon concurs d’aparadors de Carnaval de comerços de la ciutat. Consulta aquí tota la programació. 

Segona edició del concurs d’aparadors

Amb la finalitat d’implicar i promoure el comerç local en la celebració del carnaval a la ciutat, l’Ajuntament de Sant Cugat, el mitjà de comunicació local TOT Sant Cugat i la Comissió de Carnaval i el Gall de Sant Cugat convoquen la segona edició del concurs d’aparadors.

La temàtica és el Ball de Gitanes de Sant Cugat, la dansa tradicional del Carnaval, i les creativitats participants estaran exposades del 8 al 17 de febrer. Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins a les 23 h del dia 7 de febrer i el lliurament de premis es realitzarà el dimecres 10 de febrer, a les 19 h,  presencialment als establiments guanyadors, per tal que els premiats llueixin el seu distintiu durant la setmana de Carnaval.