Salut relaxa restriccions: amplia l'horari de bars i restaurants, i permet obrir gimnasos

El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns

Els bars de Sant Cugat reobren a mig gas
Els bars de Sant Cugat reobren a mig gas | Sergi Baixas
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:44h
Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxaran a partir de dilluns a Catalunya. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat "donar aire" i minimitzar els "danys" ocasionats per les prohibicions un cop s'ha superat el pic epidemiològic de la tercera onada. Els bars i restaurants podran ampliar l'horari d'obertura i obrir de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze del matí i d'una a dos quarts de cinc de la tarda.

Els gimnasos podran reobrir i limitar el seu aforament al 30% i les activitats de grup a sis persones. Les llibreries passaran a tenir consideració d'establiment cultural i per tant podran obrir el cap de setmana. L'obertura de comerços continuarà limitada a establiments de menys de 400 metres quadrats, que només podran obrir els dies feiners. 

Pel que fa a la mobilitat, el confinament passarà a ser comarcal a partir del 8 de febrer a les sis del matí. Interior ha recordat que aquest cap de setmana el confinament continua sent local. El Govern no farà cap excepció i no aplicarà la petició de Barcelona de fer un confinament metropolità a l'entorn de la capital.

Les trobades socials continuen limitades a sis persones, que no podran pertànyer a més de dos grups bombolla. Salut continua insistint en la recomanació del teletreball Una mesura, però, que només pot fer obligatòria el govern espanyol.

Ramentol ha assegurat que encara no ha arribat el moment de planificar un pla de reobertura a llarg termini i ha assenyalat tres principals amenaces que limiten la capacitat de planificació. Es tracta dels efectes que poden tenir les variants del coronavirus detectades al regne Unit o Sud-àfrica, la pressió assistencial que obliga a desprogramar activitat quirúrgica i la disminució d'arribada de dosis de vacunes.