Educació

El preu emocional que paguen els infants per la pandèmia

Una xerrada telemàtica organitzada per Formació AFES en Xarxa de Sant Cugat

per NacióSantCugat , 4 de febrer de 2021 a les 18:00 |
Jeremy Alford
La pandèmia també s'està cobrant un preu elevat en la salut emocional de la població i, sobretot, dels infants. Experiències personals, confinaments, distàncies socials, restriccions, l'habitualitat de les mascaretes... Per això, Formació AFES en Xarxa Sant Cugat, ha organitzat una xerrada telemàtica pel proper dijous 11 de febrer a les 19 h sota el títol "Gestionar en infants l'impacte emocional de la Covid-19". 

L'activitat, a càrrec de La Nau Especial -centre especialitzat en l'educació emocional-, ens donarà eines de detecció de senyals que els infants no estan gestionant bé la situació actual, com eines d'acompanyament emocional per ajudar-los a gestionar allò viscut i que estan vivint encarant alhora la incertesa del que vindrà. Una xerrada oberta a tothom en el qual els oients podran plantejar dubtes i consultes per ser respostes al final de l'activitat. Podràs accedir a la xerrada a través d'aquest enllaç o a través del canal de Youtube Formació AFES en Xarxa Sant Cugat.


Formació AFES en Xarxa

Formació AFES en Xarxa Sant Cugat està format per les comissions de formació de les AFES d'11 de les 12 escoles públiques de la ciutat, per treballar de manera coordinada en les xerrades de formació que s'ofereixen a les famílies. Davant la situació actual en què les xerrades formatives es fan manera online i l’interès comú i general de generar espais de debat i formació per les famílies, es posa en marxa aquest projecte comú entre les escoles.


Segons expliquen, treballar en xarxa i de manera virtual, permet arribar a moltes més famílies, compartir costos (possibilitat de cofinançar xerrades entre diverses escoles) i evitar la repetició de temes, i per tant, ampliar el ventall de temàtiques formatives (passa sovint que es repeteixen les mateixes xerrades a diferents escoles).

 

Participació