El mes de gener corrobora la tendència a l'alça de l'atur a Sant Cugat

Actualment el municipi registra un total de 3.509 santcugatencs a les llistes de l'atur

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
NacióSantCugat
03 de febrer del 2021
L'atur torna a pujar a Sant Cugat. Després de tres mesos consecutius amb una tendència a la baixa, la ciutat ja finalitzava l'any amb un petit repunt i el primer mes del 2021 manté aquest increment a les llistes de l'atur. Així doncs, la ciutat vallesana tanca gener amb 78 aturats més que se sumen als 72 de desembre, unes dades que eleven el nombre total de santcugatencs sense feina a 3.509.

Aquesta xifra suposa que el 8,31% de la població estigui a les llistes de l'atur. Pel que fa a les dades totals, en comparació a l'any passat, en un escenari anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.600, el que suposa un creixement anual al voltant del 34%.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va afirmar que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". En aquest sentit, està prevista aquest any la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal".