Gimbernat uneix forces amb el Barcelona Health Hub per accelerar la transformació digital del sector sanitari

L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, ubicada a Sant Cugat, és el primer centre que ha tancat un conveni de col·laboració amb el BHH

Les Escoles Universitàries Gimbernat tenen seu a Sant Cugat
Les Escoles Universitàries Gimbernat tenen seu a Sant Cugat | FB
NacióSantCugat
02 de febrer del 2021
L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, ubicada a Sant Cugat, ha tancat un conveni de col·laboració amb l'associació tecnològica Barcelona Health Club (BHH) per accelerar el procés de transformació i digitalització del sector de la salut, en tots els seus àmbits. 

El centre santcugatenc celebra haver signat aquest conveni "pioner" entre les dues institucions que ampliarà el programa de pràctiques de l'escola pels seus alumnes oferint-los l'oportunitat de treballar en empreses i startups adherides al BHH. Un itinerari d'especialització anomenat "Infermeria, Innovació i Salut Digital" que promou l'emprenedoria aplicada al sector sanitari. 

Segons Gimbernat, la capacitat de desenvolupament d'un projecte innovador en el camp sanitari és una de les competències professionals més ben valorades en el mercat laboral actual. En aquest sentit, la directora de l'Escola Universitària d'Infermeria, Montserrat Antonín, ha recalcat que: "Gràcies a aquest acord, els nostres alumnes reforçaran les seves competències, guanyaran experiència i participaran directament d'aquest ecosistema que pretén transformar el món de la salut en benefici de professionals i pacients". 

Per la seva banda, el Barcelona Health Hub manté com a objectiu desenvolupar projectes de diferents startups que posin la digitalització i els beneficis de les noves tecnologies al servei de la salut. Entre els seus primers projectes, la iniciativa #YoPacienteDigital va servir per analitzar i desenvolupar casos d'èxit i noves propostes a favor de la telemedicina, l'estudi de la consulta de salut virtual i els beneficis pel sistema sanitari actual.

La Covid deriva en més estudiants per Infermeria i Informàtica

Les Escoles Universitàries Gimbernat, amb seu a Sant Cugat, han registrat un augment en la demanda d'estudiants per entrar en les carreres d'infermeria i informàtica. Un increment que atribueixen directament amb la Covid-19 per les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà (EUG), adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), imparteixen els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis al campus de Sant Cugat.