Juli Fernàndez: «Ens comprometem a iniciar el projecte d'un nou hospital per Sant Cugat»

El candidat del Vallès Occidental ha assegurat que la situació dels consultoris de la Floresta i les Planes és "provisional"

El candidat Juli Fernàndez en un acte de campanya al CAP de Sant Cugat.
El candidat Juli Fernàndez en un acte de campanya al CAP de Sant Cugat. | Anna Mira
Cristina Gómez / Anna Mira
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:23h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat aquest matí en un acte de campanya les propostes que planteja el partit en l’àmbit de la salut i l’atenció primària a Sant Cugat. Segons el candidat comarcal, Juli Fernàndez, un dels objectius de cara a la legislatura vinent, és posar en marxa un nou hospital que doni servei a Sant Cugat i Rubí situat a cavall de les dues ciutats. “Hem de ser capaços que hi hagi un recurs hospitalari que resolgui la complexitat baixa i mitjana d’una manera efectiva”, ha assegurat Fernàndez. 

Els republicans volen que el Vallès Sud-Est on es troba Sant Cugat, disposi d'un projecte com el de l’Hospital Ernest Lluch, que començarà a construir-se aviat entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet. A l’acte, celebrat al CAP de la Mina de Sant Cugat, també hi han assistit l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i el portaveu d’ERC Rubí, Xavier Corbera.

La necessitat de respondre a les demandes de la població i les condicions de treball dels professionals sanitaris són els motius principals que han portat a Esquerra a “voler iniciar durant els pròxims quatre anys un recurs hospitalari a Sant Cugat”.

Fernàndez ha assegurat que abans treballaran amb els ajuntaments la ubicació i la definició del projecte. Tot i la voluntat de col·laborar amb l'Hospital General de Catalunya, i valorar tots els escenaris, la proposta d'ERC implicaria sumar equipaments i construir-ne un de nou que depengués del Consorci Sanitari de Terrassa, com a sistema públic de salut. 

Situació provisional a la Floresta i les Planes
 
Durant l’acte, el republicà ha posat l’èmfasi en la situació “excepcional que vivim tots i totes” per la pandèmia i que el passat mes de març va obligar a tancar els consultoris de la Floresta i les Planes. Tot i que van reobrir la passada tardor, el candidat comarcal ha assegurat que “s’està intentant recuperar l’activitat posant l’accent en la cronicitat” i facilitant l’accessibilitat a la gent que té més dificultats. 

Fernández ha insistit en el fet que "hem de posar l'accent en la provisionalitat de la situació" i assegura que la voluntat és tornar a la mateixa assistència d'abans de la pandèmia "quan tinguem una situació més normalitzada". "No es tracta d'una decisió estructural sinó conjuntural que respon a la situació que vivim", ha afegit. 

El republicà també ha explicat que en els pròxims mesos està prevista una transformació del CAP Mina amb un centre d'urgències d'atenció primària per un "increment d'atenció i resolució". ​Ha acabat incidint en el "compromís total" d’ERC amb el servei públic de Salut a Sant Cugat.