Marea Blanca Sant Cugat insisteix en la necessitat de tirar endavant la Taula local de Salut

Han avançat que participaran en la concentració convocada aquest diumenge a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Marea Blanca també a la Floresta.
Marea Blanca també a la Floresta. | Sergi Baixas
NacióSantCugat
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:18h
Una setmana després de la mobilització conjunta a les portes de l'Ajuntament, la plataforma en defensa de la sanitat pública, Marea Blanca Sant Cugat, insisteix a l'equip de govern a recuperar la Taula local per la Salut. La segona assemblea s'ha celebrat amb la vista posada en les mobilitzacions per defensar la qualitat de l’atenció primària.

De fet, Marea Blanca recorda que aquesta petició ja es va formular oficialment en la reunió que van mantenir amb la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, i la responsable de l’àrea de Ciutadania, Anna Soler, que es van comprometre a facilitar una trobada amb les direccions dels CAP i responsables del CatSalut per plantejar la participació de la ciutadania en la presa de decisions pel que fa a la gestió de l’atenció primària.

La reunió, no obstant això, critiquen que "no s’ha concretat i des de la regidoria que lidera Aristoy no s’ha fet cap gest per materialitzar-la, la qual cosa dificulta enormement l’accés a una informació fiable i rigorosa per part de la ciutadania". 

Durant l’assemblea es va constatar també que des dels CAP de la ciutat s’estan derivant proves diagnòstiques al centre clínic Àptima, un centre privat situat a Sant Cugat que pertany a Mútua de Terrassa. Marea Blanca Sant Cugat considera que "aquesta pràctica posa de manifest el descontrol en la gestió de l’atenció primària a la ciutat que segueix lluny de garantir el dret de les persones a una sanitat de qualitat".

També participarà en la concentració convocada aquest diumenge, 7 de febrer, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.