Blinkay s'acomiada de Sant Cugat davant l'estrena de dues noves app d'aparcament

Totes dues presenten les mateixes funcionalitats i pots descarregar-te-les aquí

Un cotxe estacionat en una plaça de l'àrea verda d'estacionament
Un cotxe estacionat en una plaça de l'àrea verda d'estacionament | ACN
NacióSantCugat
01 de febrer del 2021
Sant Cugat del Vallès posa en marxa dues noves aplicacions per facilitar l'aparcament regular. Les apps "Aparca a Sant Cugat" i "AparcarE" ja s'han estrenat de forma gratuïta i per a dispositius amb els sistemes operatius d'Android i iOS.

Aquest canvi substitueix l'actual aplicació BLINKAY per finalització del contracte municipal amb el proveïdor i posterior concurs obert on ha guanyat l'actual operador. L'empresa s'ha acomiadat a través de les xarxes socials davant la seva marxa aquest 31 de gener. "Esperem tornar molt aviat quan el marc jurídic ens ho permeti", ha rematat la piulada.
  Així doncs, l'app Aparca a Sant Cugat és específica del municipi, mentre que AparcarE és una versió vàlida en altres poblacions on operi el servidor. Totes dues presenten les mateixes funcionalitats i pots descarregar-te-les aquí.

Els usuaris podran estacionar de manera còmode sense haver de desplaçar-se al parquímetre per pagar. La primera vegada que s'utilitzi, s'haurà d'introduir el mitjà de pagament on es cobraran els imports de les tarifes d'estacionament de forma automàtica. A partir d'aleshores, també podran allargar el temps de l'estacionament sense haver de tornar al vehicle fins al màxim permès, o recuperar els minuts d'aparcament quan no s'ha esgotat el temps.

Encara que no es faci ús de les aplicacions mòbils, els parquímetres generen un codi QR, corresponent a la matrícula del vehicle que, si es conserva per a les properes vegades, permet no haver d'introduir cap dada quan s'utilitzen les àrees d'estacionament regulat. 

Una iniciativa que des de l'Ajuntament consideren més sostenible i amb beneficis mediambientals perquè: es facilita l'estacionament i aprofitament de l'espai públic, es redueix el temps de buscar aparcament, es potencia l'ús del transport públic i s'incita a reduir l'ús del vehicle privat millorant la qualitat de l'aire.