L'EMD reconeix que «no és realista» comptar amb l'urbanització de l'avinguda Baixador abans de 2021

L'associació veïnal lamenta que en el darrer mes "res ha canviat" ni tampoc s'han posat en marxa les mesures pal·liatives que havien reclamat

Imatge de l'avinguda de Baixador
Imatge de l'avinguda de Baixador | GSV
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:18h

L'EMD de Valldoreix reconeix que comptar amb la urbanització de l'avinguda Baixador abans de 2021 "no és realista". Durant l'Audiència Pública del mes de gener a la Junta de Veïns, l'associació de veïns afectats van exposar que en el darrer mes "res ha canviat" ni tampoc s'han posat en marxa les mesures pal·liatives que els "permetria viure millor de forma immediata".

L'entitat considera "intolerable" que encara a dia d'avui no hagi arrencat cap mena de comunicació amb el veïnat ni s'hagi constituït la taula de diàleg perquè els expliquin el projecte d'urbanització de la via que l'Ajuntament de Sant Cugat va trametre a mitjans de desembre i s'iniciïn les obres. L'associació també reclama un cronograma d'actuacions realista i detalls sobre com procedir amb els temes de llicència. 

En aquest sentit, la vocal de Participació Elena Degollada ha explicat que tenen present convocar al veïnat, però que en la situació pandèmica actual resulta complicat. Degollada considera que la trobada hauria de ser presencial i, tenint en compte les restriccions de la Covid, s'està plantejant convocar un representant de cada casa i que vinguin dividits en quatre reunions diferents per evitar contagis. 

"No s'ha confirmat res encara perquè cal que vingui l'equip redactor del projecte", ha explicat. A més, informa que les mesures pal·liatives que reivindicava l'associació s'han desestimat perquè els tècnics de la Vila ho desaconsellen pel seu cost i dificultats tècniques a l'hora d'implementar-les. 

Per la seva banda, el president Puig ha tornat a reiterar que resten a l'espera de la convocatòria de l'Ajuntament per fer una nova passa endavant. "Des del primer moment, ara farà 10 anys, tenim interès en que s'executin les obres al més aviat possible", assegura mentre culpa al consistori santcugatenc de no convocar-los. "Ara ens escolten, però no ens fan cas", ha lamentat Puig en referència a la falta de voluntat de l'Ajuntament a l'hora de convocar una trobada conjunta entre ambdues administracions locals per acabar d'acotar tota la informació i desencallar el projecte.

El president de Valldoreix explica que no convocaran els veïns sense conèixer tots els detalls: "No convocaré el veïnat per tenir-los asseguts al davant i no saber que contestar a les seves preguntes", ha assegurat. "No podem aparèixer amb les mans a la butxaca; no els convocarem sense tenir el coneixement de totes les dades", ha rematat. 

Per la seva banda, els vocals de l'oposició d'ERC i PSC Lluc Cahís i Susanna Casta -representants de partits que ocupen l'alcaldia de Sant Cugat- retreuen que "no cal esperar a tenir-ho tot tancat" per organitzar la trobada amb el veïnat i "avançar en paral·lel". "La predisposició de l'Ajuntament és màxima i absoluta", han sentenciat. 

Degollada ha afirmat que una vegada es convoqui el veïnat els presentaran "amb prudència" la càrrega econòmica aproximada "bastant objectiva però encara subjecte a al·legacions" que cada veí haurà de fer front per façana i metres quadrats.