Mor el matemàtic valldoreixenc Carles Perelló Valls

El catedràtic en Matemàtica Aplicada va exercir de professor a la UAB durant més de 35 anys

Perelló va organitzar el 2n Congreso de Equaciones Diferenciales y Aplicaciones a Valldoreix
Perelló va organitzar el 2n Congreso de Equaciones Diferenciales y Aplicaciones a Valldoreix | UAB
Redacció
01 de febrer del 2021
L'EMD ha informat de la mort del matemàtic i professor universitari valldoreixenc Carles Perelló Valls aquest passat dimecres 27 de gener a l'edat de 89 anys. Perelló, nascut a Rubí l'any 1932 però mudat a Valldoreix a principis de la dècada dels 70, va exercir de docent a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant més de 35 anys; centre on també va ser nomenat catedràtic de l'Àrea de Matemàtica Aplicada l'any 1984. 
  Durant la seva carrera professional, Perelló va centrar-se en la recerca dels Sistemes Dinàmics i les Equacions en Derivades Parcials i va ser el primer director de l’Escola de Doctorat i Formació Continuada de la UAB, des de l’any 1994 fins al 2002 i assessor del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació del Govern de la Generalitat de Catalunya de 2004 a 2006. També va ser President de la Societat Catalana de Matemàtiques entre el 2006 i el 2010. El 2002 li va ser atorgada la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat.

A més a més, l'any 1979, Perelló va organitzar a l'aleshores Hotel Rusiñol de la Vila, el 2n Congreso de Equaciones Diferenciales y Aplicaciones. Enguany, aquest congrés matemàtic biennal celebrarà la seva XXVI edició a la ciutat asturiana de Gijón.

Els companys del Departament de Matemàtiques de la UAB han dedicat unes paraules a la seva memòria: "Pensar en el Carles és pensar en música mexicana i cançons catalanes, passejades per la muntanya, paelles i vetllades entranyables, matemàtiques pures, matemàtiques aplicades - per a “entendre el món”-, entusiasme, compromís, i molt caliu humà".