Interins de l'Ajuntament de Sant Cugat paralitzen el centre de Barcelona per exigir un contracte fix

Els treballadors denuncien un "abús de la temporalitat" en els seus contractes situant-se en "frau de llei"

La caravana de vehicles ha paralitzat diversos carrers del centre de Barcelona
La caravana de vehicles ha paralitzat diversos carrers del centre de Barcelona | Cedida
NacióSantCugat
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:07h
Representació santcugatenca a la mobilització de la Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC) d'aquest diumenge pels carrers de Barcelona. Prop d'una quarantena de treballadors de l'Ajuntament s'han sumat a la caravana de vehicles per lluitar contra la precarietat i reclamar la fixesa temporal a l'administració pública (personal interí i laboral temporal).
  Una reivindicació a la capital catalana (que també s'ha reproduït a altres 25 ciutats de l'Estat espanyol) on també hi ha participat la nova secció sindical del consistori vallesà IAC-CATAC (impulsada pel Col·lectiu d'interins i laborals en frau de llei de l’Ajuntament de Sant Cugat).

Centenars de persones i vehicles han aconseguit paralitzar el centre de Barcelona amb l'objectiu de denunciar la situació de milers de treballadors municipals amb contractes temporals que s'han anat allargant "de forma injustificada" (alguns més de 25 anys) i reclamar una conversió a contractes fixes. En un manifest, han exigit "l'aturada de tots els processos selectius que afecten les víctimes" i sancionar l'"abús de la temporalitat" a l'administració forçant a fer-los fixes; apel·lant també que les seves capacitats han quedat sobradament desmostrades.

Amb aquesta acció, una vegada més, reclamen a les administracions públiques de tot l’Estat que compleixin la darrera sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), del passat 19 de març de 2020, i que es faci fixe a tot el personal interí i laboral temporal que treballa en "frau de llei" en el conjunt de totes les administracions afectades.