La Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat estrena temporada

El programa, amb oferta presencial i en línia, arrenca el 3 de febrer i inclou més d’una vintena de propostes entre concerts, xerrades, documentals, espectacles familiars i teatre

Redacció
29 de gener del 2021
Nova temporada de la Xarxa de Centres Culturals i Polivalents de Sant Cugat.
Nova temporada de la Xarxa de Centres Culturals i Polivalents de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
La programació De Prop continua a Sant Cugat. La Xarxa de Centres Culturals Polivalents de la ciutat estrenen nova temporada aquest mes de febrer. Arts escèniques, arts visuals, música i pensament a partir de 3 de febrer i durant tot el mes de març. S'han programat activitats presencials i també en línia però accedir a totes elles cal reservar l'entrda. La cita prèvia és d’obligat compliment, així que caldrà sempre reservar entrada, siguin aquestes gratuïtes o no.

A més a més, la programació fa una especial atenció al món de la dona, a l’entorn dels actes del 8 de març. Dues propostes teatrals: Vull,Va de la companyia local Me la Pela i Els dies mentits de Marta Aran, una producció de la reconeguda Sala Flyhard. També apareix una proposta familiar que posa de relleu la invisibilitat de la dona en el món de la ciència: L’Heura i el misteri del llibre en blanc, una coproducció de Trama i Luciferases, editada per l’Ajuntament de Barcelona - Direcció de Feminismes i LGTBI. També El documental del mes de març, The Letter, aposta per una història en clau feminista que parla de la realitat de les dones de Kènia.

Mesures Covid 

Des de l'Ajuntament s'informa que l’oferta de forma presencial garanteix totes les mesures de prevenció davant la pandèmia. S’apliquen totes les mesures de prevenció vigents en cada moment i s'adverteix que per assistir als actes cal fer un ús obligat de la mascareta; cal respectar les distàncies físiques entre els espectadors no convivents; s'aplicarà la limitació dels aforaments segons plans de contingències vigents; es promou la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic; les entrades i sortides dels espais escènics es fan de manera esglaonada; i cal registre previ a tots els assistents. D’aquesta manera, i mentre la pandèmia ho permeti, se seguiran obrint els espais per a viure la cultura De Prop presencialment.

Tot i així, certes activitats comptaran amb doble format presencial i en línia per poder-les seguir gaudint des de casa, sobretot les musicals, les conferències i propostes audiovisuals. D’aquesta manera es podrà arribar a tot el públic que ara no es desplaçaria fins l’equipament en qüestió.

D’altres activitats es reformulen com és del Swing, que es farà al Celler Modernista i en format concert en directe, en lloc de ball a peu pla. 

Aposta per la música 

La música serà molt present aquests mesos d’hivern. Tots els dijous hi haurà els concerts de petit format al Bocamoll del Casal Torreblanca, programa coordinat per l’associació JazzEnViu. Hi ha canvi d’horari i s’oferiran a les 19 h. També s’ofereix Converses Sonores entre el música santcugatenc Pere Martínez i la periodista Maria Cusó, el concert de Gessamí Boada i el de Dos Cèntims, recuperat del semestre anterior i integrant del projecte Pro Music, programa de l’Oficina Musical La Pua que dóna un suport directe a les formacions emergents de la ciutat.

En l'àmbit familiar, dues propostesa: Hai la pescadora de somnis amb la Cia. Giramàgic i l’espectacle de dansa Blowing de Múcab Dans, també recuperat del semestre anterior. Totes dues, al Teatre de Mira-sol.