Romeva surt de la presó: «La nostra determinació no té murs ni barrots»

Junqueras, Turull, Rull, Romeva, Forn, Cuixart i Sànchez abandonen Lledoners amb una pancarta a favor de l'amnistia i Bassa també surt de Puig de les Basses

Els presos a la sortida de Lledoners sostenint la pancarta a favor de l'amnistia
Els presos a la sortida de Lledoners sostenint la pancarta a favor de l'amnistia | Josep M Montaner
Pere Fontanals / Antònia Crespí
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:21h
Els presos polítics ja han abandonat els centres penitenciaris per incorporar-se a la campanya del 14-F després que ahir el Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, ratifiques el tercer grau proposat per les juntes de tractament per als presos polítics. A primera hora del matí ha sortit de Puig de les Basses l'exconsellera Dolors Bassa, i a mig matí ho han fet Junqueras, Turull, Rull, Romeva, Forn, Cuixart i Sànchez que han deixat el centre penitenciari de Lledoners sostenint una pancarta a favor de l'amnistia. L'única que encara continua presa és l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que segueix en situació de segon grau per un tràmit administratiu.

Només sortir, el santcugatenc Raül Romeva ha dit que "els ànims sempre estan bé". "Estem en un moment excepcional i hem d'estar forts i ho estem", ha insistit davant de les càmeres. Els presos han sortit per incorporar-se a la campanya electoral i Romeva ha apuntat que "hem sortit a treballar amb tota l'energia i les ganes". 
 
El de Sant Cugat també ha dit que "hem de seguir insistint que això és un procés que calen mesures concretes, no podem seguir permetent aquest nivell de repressió". "Això s'ha d'acabar", ha dit contundent i "la nostra determinació no té murs ni barrots".