nadal 2020

Uns 11.000 infants van passar pel Campament Reial de Sant Cugat

El govern fa una valoració positiva de l'assistència a les activitats nadalenques, que van mobilitzar al voltant de 40.000 persones

per Anna Mira, Sant Cugat | 28 de gener de 2021 a les 18:00 |
Campament Reial de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat va aconseguir mobilitzar més de 40.000 persones durant les festes de Nadal en les més de 300 activitats que es van programar, tant de manera presencial com telemàtica. En el Nadal més atípic de la història, van ser molts els santcugatencs que van gaudir de les propostes. Una de les novetats que va causar més expectació va ser el Campament Reial al Claustre del Monestir.

En declaracions a NacióSantCugat, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, fa una valoració positiva de la resposta dels santcugatencs a les activitats que es van programar per gaudir del Nadal. "Els números parlen per si sols, la ciutat ha tingut molt bona rebuda a les activitats tant presencials com en línia", ha expressat Madrona. 


Èxit del Campament Reial 

Amb l'anul·lació de la cavalcada dels Reis d'Orient, fins a 11.000 infants de la ciutat van voler acostar-se al campament per dipositar les seves cartes a les bústies. 1.300 infants més van passar per les bústies dels patges reials distribuïdes per la ciutat. A més a més 5.214 infants van seguir la Paraula de Rei Mag per internet i 5.441, el vídeo de La Nit més Màgca. 


En aquest sentit, Madrona ha explicat que "era una prova de foc i ha tingut motl bona rebuda". Així, el govern local es farà seva la voluntat que va expressar el Rei Melcior de repetir el Campament. "Tenim un any per endavant per parlar amb els Amics dels Veterans i de la Regalessia per preparar l'arribada dels Reis d'Orient del 2022". 

FOTOS Campament Reial de Sant Cugat


La responsable de Cultura ha recordat que totes les activitats van seguir els protocols marcats pel Procicat amb aforaments limitats i garantint les distàncies en tot moment. "Hem treballat perquè la cultura és segura perquè tothom pogués gaudir d'una estona de tranquil·litat". En relació a les xifres d'assistència, Madrona ha explicat que "fan de mal comparar" amb anys anteriors, ja que el model ha estat diferent i els aforaments limitats. 

Les diferents activitats presencials van tenir 24.220 assistents i les que es van programar en línia, 15.859 visualitzacions. En concret, Nadal de prop va aplegar 3.650 persones; el Quinto de Nadal, que enguany es va veure obligat a fer-se de manera telemàtica en una única sessió, va reunir 2.422 visualitzacions. 

FOTOS Arribada dels Reis d'Orient a Sant Cugat.


Les activitats als barris com els patges o les fires i espectacles van sumar un total de 1.724 visitants. Les que es van fer a les plaçes de Barcelona i U d'octubre van aplegar 1.025 santcugatencs. Els museus també van programar activitats tant presencials com en línia a les quals van assitir-hi 1.720 persones. 

El cicle d'hivern al CPA va reunir 267 persones; les casetes de la Pua, 1.190; les dues sessions de cinema de Nadal, 176; les biblioteques, 1.297; finalment, els espectacles en espais interiors que també van combinar la presencialitat amb la visualització en línia, van sumar 2.353 espectadors. 

 

Participació