coronavirus

Les escoles d'art de Sant Cugat reclamen «l'obertura immediata»

El govern ha avançat que dona suport a la moció presentada pels centres santcugatencs

per Anna Mira , Sant Cugat , 27 de gener de 2021 a les 14:00 |
Concentració de les escoles d'art de Sant Cugat per la seva reobertura. | Anna Mira
Penjant d'un fil. Així se senten la vintena d'escoles d'art de Sant Cugat que han sortit aquest dimecres 27 de gener al carrer per demostrar el seu rebuig davant les restriccions contra el coronavirus. Units per un "fràgil fil" de color vermell, membres de les escoles han fet una demostració de força davant l'Ajuntament per reclamar el suport del govern local en la moció que han presentat. "Volem l'obertura immediata", ha reclamat la Maria Fabre de Pou d'Art, qui ha recordat que la voluntat del text és fer arribar a la Generalitat que volen obrir "no volem perdre cap alumne més. Si obrim, tenim feina", ha afegit. 

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també present, ha expressat que el govern ha donat suport a la moció i que després de fer-hi uns petits canvis de la mà del col·lectiu, aquest mateix dimecres ja s'ha entrat per registre. A l'acte també hi han assistit membres dels partits a l'oposició, cosa que fa pensar que el text s'aprovarà de manera unànime al ple del pròxim mes de febrer. 


Evitar nous tancaments 

Actualment a Sant Cugat ja hi ha hagut tres escoles que han hagut de tancar perquè no han pogut fer front a la crisi i "no volem que n'hi hagi cap més", ha insistit Fabre. En concret són General Giap Dance, l'Eestudi de dansa Sonia Ramoneda i Espai Sofia. "Sant Cugat té un teixit cultural impressionant i s'ha de cuidar", ha recordat. 


En aquest sentit, Madrona ha explicat que el govern "mostra i mostrarà" el seu suport a aquest col·lectiu que es combina activitat educativa, cultural i empresarial. "Estem aquí per treballar de forma conjunta", ha asseverat Madrona qui ha recordat que des de l'inici de la pandèmia l'Ajuntament ha donat ajudes. 
 
La moció està secundada per aquesta vintena de centres santcugatencs: Aire Circ, Arabesc Estudi de Dansa, Can Ninot, Centre de Dansa Laura Esteve, ColorDansa Carol Morgado, Terra galeria taller, Escola de Musica Aula de So, Escola Sant Cugat, Escoles de Música Jordi Ricomà, Esferadart, Espai Sofia Sant Cugat, Estudi de cant Marina BBface, Fusió Música i Dansa, General Giap, L’Obrador, La Tacones, La Vora escola de costura, L'Acadèmia Marró Espai de fang, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats, Tallers de Teatre Sílvia Servant, Viviana Hounie.
 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació