Es podrà trencar el confinament municipal per anar a un míting de campanya

Budó remarca que la ciutadania "té dret a rebre la informació de les propostes dels partits"

Control policials a l'entrada de Ripoll.
Control policials a l'entrada de Ripoll. | Adrià Costa
26 de gener del 2021
La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha defensat que es pugui assistir a mítings malgrat les mesures vigents, que no permeten sortir del municipi. "La ciutadania té dret a rebre informació de les propostes dels partits", ha remarcat la portaveu de l'executiu en roda de premsa. Els mítings s'hauran de celebrar a l'aire lliure i amb un aforament màxim de 1.000 persones. 

Per poder acreditar aquest supòsit cal emplenar el certificat d'autoresponsabilitat que des de fa setmanes cal dur a sobre per justificar sortides del municipi i de Catalunya. En aquest document cal marcar la casella de l'exercici del dret de manifestació i de participació política.

La data de les eleccions catalanes continua sense estar definitivament fixada, però el Govern treballa amb l'escenari que siguin el 14-F, tal com -de moment- ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Davant d'això, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha enviat un doble missatge després de la roda de premsa del consell executiu: els comicis es faran amb la "màxima seguretat" -siguin quan siguin- i el TSJC ha de resoldre amb la "màxima celeritat" la data de la votació. Els jutges s'han donat de marge fins al dia 8 de febrer, a mitja campanya, per decidir.

S'està valorant, a banda, fer tests a les persones que siguin presents als col·legis electorals. "Encara no està acabat de definir si és un test ràpid o una PCR, i tampoc quan es farien", ha apuntat Budó. La consellera també ha garantit que hi haurà equips de protecció individual pels membres de les meses, en la línia del que ja establia el protocol presentat fa setmanes i pensat pel 14-F abans de l'ajornament.