El Consell d’Infants de Sant Cugat treballarà l'afectació de la pandèmia als més petits

Enguany aquest espai de participació celebra els seus deu anys d'història

Redacció
26 de gener del 2021
Una quarantena d’alumnes de 5è i 6è de primària de 19 escoles de Sant Cugat participen enguany del Consell d’Infants 2020-2021 amb un encàrrec concret: Treballar i reflexionar sobre com la pandèmia afecta als més petits. Aquest dilluns 25 de gener s'ha constituït aquest òrgan participatiu que enguany celebra el seu desè aniversari. 

Presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i amb la sostspresidència de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, i la regidora d’Educació, Pilar Gorina, i la presència dels  portaveus de grups municipals, s'ha donat el tret de sortida, de manera virtual, al consell. 

Ingla ha demanat als infanst que reflexionin sobre “com viuen els infants la pandèmia i com els està afectant”. L'alcaldesa també ha posat en valor aquest òrgan participatiu i ha assegurat que "portem, per tant, una dècada donant la veu als nens i nenes perquè puguin dir la seva a la ciutat".

"A més a més, voldria destacar que en temps de pandèmia que vivim és molt positiu continuar duent a terme un espai de participació tan important com el Consell d’Infants”, ha afegit. 

Durant el ple s’han escollit els vicepresidents del Consell d’infants 2020-2021 que enguany seran: Laia Herrero  (escola Ciutat d’Alba) i Marc Mondelo (escola Thau). Les 19 escoles que hi participen són: L’Olivera, Gerbert d’Orlhac, la Floresta, Joan Maragall, Thau, Àgora, Avenç, Collserola, Catalunya, la Farga, Viaró, Hatikva, Ciutat d'Alba, Pureza de María, Creanova, Ferran i Clua, Pi d’en Xandri, Santa Isabel i Turó de Can Mates.

En aquesta sessió també s’ha donat resposta a les propostes que va fer el Consell el curs passat. En aquella ocasió l’encàrrec tractava sobre l’emergència climàtica i com plantejar actuacions per fer-hi front a nivell local en què hi puguin participar els infants, les escoles i les famílies.