El crit d'auxili de les escoles d'art de Sant Cugat: «No podem aguantar més!»

El col·lectiu exigeix la reobertura immediata dels seus centres i més ajudes econòmiques

Reclamen a l'Ajuntament de Sant Cugat que també aporti mesures d'ajudes i suport als agents afectats
Reclamen a l'Ajuntament de Sant Cugat que també aporti mesures d'ajudes i suport als agents afectats | Sílvia Berbís
NacióSantCugat
25 de gener del 2021
Actualitzat el 26 de gener a les 16:24h
Les escoles d'art de Sant Cugat fan pinya per exigir una resposta unànime a les administracions públiques. Els centres artístics locals han redactat una moció de suport a les escoles de música, dansa, teatre i art que s'han vist abocades a tornar a tancar les seves portes arran de les noves restriccions decretades pel Govern per la tercera onada de contagis de la Covid. 

"Ens enfrontem al tercer tancament de les nostres instal·lacions després d'haver invertit a fer d'aquestes uns espais segurs i en els quals s'han registrat 0 contagis", relaten en un comunicat conjunt. "És una situació absolutament insostenible i la capacitat de resiliència és limitada. Els nostres sous no venen dels impostos, sense activitat no hi ha alumnat i sense alumnat no hi ha diners, no podem mantenir ni els salaris ni les instal·lacions ni la pròpia activitat", avisen.  

Davant d'aquesta situació, i sent entitats que aporten "riquesa cultural, artística i social" a la ciutat, reclamen que se'ls escolti i s'adoptin solucions alternatives per tal de no abocar-les a un tancament total. En aquest sentit, proposen l'adopció dels següents acords:

Primer de tot, donar ple suport al col·lectiu d'entitats artístiques de la ciutat davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat i promoure la reobertura immediata. Segon, instar a la Generalitat a adoptar mesures compensatòries reals i proporcionades a les mesures de tancament i buscar solucions per una reobertura segura dels seus espais. I tercer, que l'Ajuntament de Sant Cugat també aporti mesures d'ajudes i suport als agents afectats. 

La moció ha estat secundada per aquesta vintena de centres santcugatencs: Aire Circ, Arabesc Estudi de Dansa, Can Ninot, Centre de Dansa Laura Esteve, ColorDansa Carol Morgado, Terra galeria taller, Escola de Musica Aula de So, Escola Sant Cugat, Escoles de Música Jordi Ricomà, Esferadart, Espai Sofia Sant Cugat, Estudi de cant Marina BBface, Fusió Música i Dansa, General Giap, L’Obrador, La Tacones, La Vora escola de costura, L'Acadèmia Marró Espai de fang, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats, Tallers de Teatre Sílvia Servant, Viviana Hounie.