«No volem cap golf»: un centenar de persones tornen a rebutjar el projecte del camp a Can Sant Joan

Arran Rubí i Sant Cugat llegeixen un manifest i pinten un mural a l'antiga recepció de l'equipament esportiu

La mobilització d'Arran contra el camp de golf
La mobilització d'Arran contra el camp de golf | Cedida/Jordi Muntan
Redacció
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:01h
Prop d'un centenar de persones es van aplegar aquest dissabte al camp de golf de Can Sant Joan, entre els termes municipals de Rubí i Sant Cugat, en una acció convocada per les seccions locals d'Arran de les dues localitats. La concentració va començar a les 12h a la part central del camp, a l'edifici abandonat que abans feia de recepció dels usuaris.

En arribar al lloc, membres d'Arran van llegir un manifest per mostrar el rebuig a la reobertura del camp de golf, "assenyalant" l'Incasòl per voler privatitzar l'espai de Can Sant Joan i fer-ne un nou camp de golf, reduint-lo "als interessos d'uns pocs, en comptes de vetllar perquè tothom hi pugui gaudir, en comptes de procurar per preservar el valor mediambiental" que té aquest espai verd de més de 90 hectàrees. 

Arran va denunciar que les obres han començat "sense l'acord de la ciutadania ni de l'ajuntament", un acord que creuen que no pot existir perquè "la terra ni es compra ni es ven". Per la seva banda, Incasòl assegura que els moviments amb vehicles d'obra que s'han albirat sobre el terreny són per a "accions de manteniment habituals". L'organització reclama "tenir espais naturals, lliures del mercat i perquè el poble pugui gaudir-los tal com hem vist en aquests darrers mesos de confinaments".

"No és el primer cop que Incasòl o en Damià Calvet intenten fer una cosa així, busquen destrossar la terra pels interessos d'uns rics", diu Arran, recordant els exemples de Barcelona World o als Pirineus amb el projecte dels Jocs Olímpics d'hivern.

Després de la lectura del manifest es va pintar un mural amb la llegenda No volem cap golf en una de les parets de l'antiga recepció del camp de golf, i es va fer un vermut - cadascú portava la seva pròpia beguda, en compliment de les mesures sanitàries.
 

El mural a l'antiga recepció del camp de golf Foto: Jordi Muntan


Aquesta és la segona acció popular que es fa al camp de golf per protestar contra el projecte de reobertura després de la multitudinària manifestació del passat 13 de desembre.