Successos

Les pistes per saber si un arbre està a punt de caure

El temporal de fort vent ha fet volar la bandera espanyola i de Sabadell de l'Ajuntament

per NacióSantCugat , 22 de gener de 2021 a les 18:28 |
Un arbre caigut per les fortes ratxes de vent a Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
Les fortes ratxes de vent d'aquest matí han fet volar el Vallès Occidental. Des de les 9 h, episodis de vent huracanats han causat multitud de desperfectes arreu del territori. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a Sant Cugat s'ha registrat la ratxa màxima de vent amb 75 km/h.

A Sabadell, l'Ajuntament ha anunicat que durant la tarda i davant la persistència dels forts vents es mantindran tres equips d'arbrat i un d'inspecció per resoldre incidents. A més a més, expliquen com detectar si un arbre està a punt de caure i què cal fer al respecte.

 

Els Bombers han informat que fins ara han atès prop de 300 incidències pel fort temporal al conjunt de Catalunya. D'aquestes actuacions d'emergència, 115 han tingut lloc al Vallès Occidental. En declaracions a NacióDigital, el cos assegura que "el 90% de les actuacions tenen a veure amb caigudes d'arbres i branques que entorpien la circulació a la via pública". Altres casos atesos han tingut a veure amb el despreniment de planxes d'alumini o tendals que han sortit volant. Afortunadament, els bombers celebren que no s'hagi hagut de lamentar cap ferit arreu del territori.

A Sabadell, el vent ha causat multitud de desperfectes en el mobiliari urbà. Com a episodi curiós, les ratxes també s'han emportat les banderes espanyola i de Sabadell del Consistori.   
 

 

Participació