Millora substancial a Sant Cugat: el risc de rebrot cau més de 300 punts en una setmana i l'rt a la meitat

Actualment, la ciutat està registrant prop d'una trentena de casos positius diaris

Gent amb mascareta a Vic
Gent amb mascareta a Vic | Adrià Costa
22 de gener del 2021
Sant Cugat sembla que comença a reduir l'impacte de la tercera onada. Després d'un perillós increment de les dades epidemiològiques durant el mes de gener que amenaçava de batre nous pics rècord, en els darrers dies s'ha trencat la tendència alarmant. 

Segons dades del Departament de Salut, actualment el risc de rebrot a la ciutat vallesana se situa en 443. Malgrat que continua sent una xifra molt alta (hauríem d'estar per sota de 100), l'índex ha caigut més de 300 punts en només una setmana; el passat 15 de gener s'havia arribat fins els 758 punts. Per altra banda, el risc de transmissió també ha patit una important davallada, de l'1,67 fa set dies al 0,84 d'aquest divendres. 

Per posar-hi context, durant l'última setmana s'han diagnosticat 225 santcugatencs positius de Covid, cosa que suposa una mitjana superior als 30 casos confirmats per dia. Uns cinc menys diaris en comparació a la primera quinzena de gener. Des de l'inici de la pandèmia ja són 4.210 veïns de Sant Cugat que han donat positiu i 31.594 estan comptabilitzats com a sospitosos. Cal apuntar però que ja hi ha més de 2.000 santcugatencs vacunats. 

Durant l'última setmana s'han registrat tres noves morts i ja són 215 ciutadans del municipi morts arran de la pandèmia. Per la seva banda, hi ha 23 persones ingressades de Covid-19 als hospitals de la ciutat lluitant a hores d'ara per superar el virus.