Educació

Com ajudar els infants a afrontar la mort d'un ésser estimat?

Una xerrada telemàtica organitzada per l'AFA Pins del Vallès i que compta amb la col·laboració de Formació AFES en Xarxa

per NacióSantCugat , 21 de gener de 2021 a les 14:57 |
Com podem encarar i tractar la mort d'éssers estimats amb els més petits de casa? L'AFA Pins del Vallès, amb la col·laboració de Formació AFES en Xarxa Sant Cugat, ha organitzat una xerrada pel proper dilluns 25 de gener a les 19 h sota el títol "Comprendre i acompanyar als infants en les adversitats, el dol i la mort de qui estimen".

L'activitat, a càrrec de la infermera especialitzada en processos de dol Xusa Serra, ens ensenyarà a acomiadar-se. Serra, autora del llibre "I jo, també em moriré?" ens donarà les claus per ajudar els nostres fills a desenvolupar les eines emocionals necessàries per afrontar una mort, una separació, una malaltia greu; per arribar a l'edat adulta i saber gestionar les pèrdues de qualsevol tipus. Pots accedir a la xerrada a través d'aquest enllaç o a través del canal de Youtube Formació AFES en Xarxa Sant Cugat.


Formació AFES en Xarxa

Formació AFES en Xarxa Sant Cugat està format per les comissions de formació de les AFES de 10 de les 12 escoles públiques de la ciutat, per treballar de manera coordinada en les xerrades de formació que s'ofereixen a les famílies. Davant la situació actual en què les xerrades formatives es fan manera online i l’interès comú i general de generar espais de debat i formació per les famílies, es posa en marxa aquest projecte comú entre les escoles.


Segons expliquen, treballar en xarxa i de manera virtual, permet arribar a moltes més famílies, compartir costos (possibilitat de cofinançar xerrades entre diverses escoles) i evitar la repetició de temes, i per tant, ampliar el ventall de temàtiques formatives (passa sovint que es repeteixen les mateixes xerrades a diferents escoles).

 

Participació