Consulta si t'ha tocat ser en una mesa a les eleccions catalanes

L'elecció com a membre implica la participació obligatòria

Les paperetes d'uns comicis.
Les paperetes d'uns comicis. | Juanma Peláez
Redacció
22 de gener del 2021
Actualitzat el 25 de gener a la 13:57h
Després de dos dies d'haver celebrat el ple extraordinari per designar els membres de les meses electorals perl pròxim 14 de febrer, l'Ajuntament de Sant Cugatha fet públiques les llistes dels 801 membres que hauran de constituïr les 89 meses electorals designades. En sessió extraordinària, el ple ha sortejat entre els més de 63.000 electors de Sant Cugat que reuneixen les condicions establertes per la Llei Electoral per ser membre de mesa a les eleccions catalanes i que, en principi, tindran lloc el 14 de febrer. 

Consulta aquí si t'ha tocat ser membre d'una mesa electoral a Sant Cugat, així com a quin és el teu punt de votació. Les condicions establertes legalment per ser membre de mesa són, ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i ser major de 18 el dia del sorteig. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals, es trien nou persones per mesa (un president titular i dos suplents; un primer vocal titular i dos suplents; i un segon vocal titular i dos suplents), de les quals el dia de les eleccions se n'hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals. La persona que exerceixi la presidència ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notifiquen en un termini de tres dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de set dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Més col·legis per evitar aglomeracions  

La situació de la pandèmia ha fet ampliar alguns punts de votació a Sant Cugat, per les indicacions rebudes de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat.

Per aquest motiu, s'ha ampliat el nombre de col·legis electorals -de 35 a 37- per evitar aglomeracions i agilitzar el procés de votació. Aquesta serà l'ocasió que la ciutat tindrà més col·legis electorals de la història en uns comicis. Els dos nous col·legis s'habilitaran al PAV3 de Rambla del Celler (dues meses del Centre d'Art Maristany) i al Museu del Còmic (una mesa del Club Muntanyenc). Els canvis afectaran aproximadament a un total de 1.900 electors.