Incasòl assegura que els moviments amb vehicles d'obra al camp de golf són «accions de manteniment habituals»

Durant els darrers dies diversos col·lectius havien aixecat veus d'alarma per l'avistament d'obres sobre el terreny

Vehicles d'obra sobre els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan aquest gener
Vehicles d'obra sobre els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan aquest gener | ReconvertimGolfSantCugat
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:26h
Els moviments amb vehicles d'obra sobre els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan són "accions de manteniment habituals per garantir la seguretat de les persones", segons ha assegurat l'Incasòl després que durant els darrers dies diverses entitats ecologistes hagin aixecat la veu d'alarma davant la seva presència.
  L'Institut Català del Sòl, propietari de l'espai, ha explicat a NacióSantCugat que les actuacions corresponen a tasques "estrictament de conservació i manteniment", tant de tanques com de cura d'arbrats (malalts o en risc de caure).

La resposta però, no acaba de convèncer als col·lectius ecologistes que defensen la conversió de l'àrea en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí (tal com van aprovar els dos consistoris vallesans en sessió plenària), descartant el projecte de reobertura d'una nova escola pública de golf proposat per la Generalitat després de la gestió deficitària de l'anterior que va derivar en el seu tancament. 

Tant el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, com el director de l'Incasòl, Albert Civit, havien expressat la voluntat de "convèncer" els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat de recuperar l'activitat del golf al camp amb un projecte que sigui "compatible" amb la dotació de més espais lliures i de zona verda. Aquestes actuacions i amb aquest material d'obra, provoca que molts no se'n refiïn i temen que tirin pel dret sense el consens de la ciutadania. 

La setmana passada, els joves d'Arran van anar a empaperar la seu de l'Incasòl a Barcelona per exigir la tirada enrere del projecte del camp de golf que no compta amb el suport popular.