Wifi gratis a Sant Cugat: permetrà connectar-se des de qualsevol punt d'Europa

La iniciativa forma part de la primera fase del projecte WIFI4EU, i permetrà la connexió a través una xarxa de dades d’alta velocitat

Punt wifi gratuït de Sant Cugat.
Punt wifi gratuït de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
Redacció
20 de gener del 2021
Actualitzat el 09 de febrer a les 12:05h
Sant Cugat és un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte WIFI4EU. Es tracta d’una iniciativa que permetrà a la ciutadania connectar-se a la xarxa wifi d’alta velocitat (30Mbps) WIFI4EU, des de qualsevol punt d’Europa. Aquest projecte consta de dues fases: la primera, que es redueix l’àmbit d’actuació als municipis, en la que es troba actualment; i la segona, que ja abraçarà l’àmbit europeu, i que s’implementarà els mesos vinents.

Sant Cugat ja ha instal·lat antenes, en nou espais de la ciutat,  gràcies a la subvenció de 15.000 euros que ha rebut de la Unió Europea. En concret aquests punts es troben a la plaça Octavià, a la plaça de l’Om, a la plaça Augusta, a la plaça 1 Octubre, a la plaça de la Vila, a la plaça Barcelona, a la plaça Lluís Milletm a Mira-sol i a Can Vernet. 

Aquestes infraestructures permeten als ciutadans i ciutadanes accedir a un portal captiu que, a través d’un control de credencials, donarà accés al servei wifi d’alta velocitat a les persones usuàries durant un temps limita per connexió (sistema similar al que podem trobar als aeroports).

L’objectiu final del projecte europeu és que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. D’aquesta manera es podrà navegar lliurement des de París, Sant Cugat, Roma o Berlín amb les mateixes credencials.

- Com em puc connectar? L’alta de la connexió es realitzarà a través del mòbil,  mitjançant un SMS que ens farà arribar un codi d’accés. En aquest link podreu trobar informació. 

En les pròximes setmanes s’identificaran amb unes plaques de color blau i amb les sigles WIFI4EU els punts de la ciutat on ja es pot gaudir d’aquest accés.