Canvi d'ubicació de la manifestació de dilluns a Sant Cugat per una sanitat pública digna i de qualitat

Nova convocatòria comarcal per reivindicar millores en l'atenció sanitària

Concentració a la plaça de la Vila per reclamar una sanitat pública digna i de qualitat
Concentració a la plaça de la Vila per reclamar una sanitat pública digna i de qualitat | Sergi Baixas
NacióSantCugat
22 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:35h
La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha convocat per aquest dilluns una nova concentració davant de les portes de l'Ajuntament en defensa d'una sanitat pública "digna i de qualitat". Inicialment estava previst que fos davant del CAP de la Mina, però a petició dels Mossos, aquest divendres s'ha decidit canviar l'ubicació.

Una reivindicació que també s'ha organitzat a diversos municipis de la comarca davant dels seus respectius centres d'atenció primària en un reclam compartit. Les concentracions es faran simultàniament a les 12 h a Sant Cugat, Castellbisbal, Viladecavalls, Ullastrell, Terrassa i Rubí, i tenen l'objectiu de denunciar la precarietat de la sanitat pública i, en especial, la gestió de Mútua Terrassa.

L'acció comptarà també amb el suport de Marea Blanca Sant Cugat. En declaracions a NacióSantCugat, la portaveu del col·lectiu Assun Reyes explica que aquesta convocatòria servirà per tornar a posar sobre la taula la deficitària gestió que s'ha fet per part del govern de la Generalitat i de MútuaTerrassa en relació a la precarietat del personal sanitari; el tancament de CAPs i consultoris arreu del  territori; la falta de seguiment mèdic als pacients crònics; la pèrdua de professionals de referència; les agendes úniques i visites telefòniques; i les llargues llistes d'espera. 

La defensa a Rubí

L'assemblea setmanal dels moviments socials a Rubí es canviarà de dia, i es farà també dilluns (10.30h), en comptes de dimarts com és habitual. La voluntat, doncs, és fer coincidir les reivindicacions amb la que prepara el moviment en defensa de les pensions arreu de l'estat espanyol coincidint amb el debat sobre el Pacte de Toledo. 

Aquesta serà la primera acció d'una campanya de rebuig "frontal" a la substitució complementària del sistema públic de pensions per mitjà de plans privats d'empresa, via convenis, amb el suport governamental i amb recursos públics, segons expliquen en un manifest.

Rubí Sanitat trasllada una bateria de preguntes al CatSalut en una trobada amb representants municipals

La reunió del passat 13 de gener entre representants de l'Ajuntament de Rubí, el CatSalut i membres de Rubí Sanitat va servir, a més de lliurar les més de 4.000 signatures per reclamar millores en l'atenció sanitària a la ciutat i la creació d'una comissió de seguiment de la realitat assistencial, per poder traslladar a les representants del CatSalut una bateria de preguntes per part de la plataforma ciutadana.

Entre d'altres, la plataforma ha demanat informació sobre diverses qüestions relacionades amb l'atenció primària a Rubí, sobretot pel que fa a l'atenció telefònica i les visites presencials, i també sobre el futur CUAP, del qual han tornat a sol·licitar la publicació del projecte, i conèixer-ne detalls com la inversió estimada, el conveni signat amb Mútua Terrassa, l'espai físic que ocuparà i la cartera de serveis que prestarà - en especial, si disposarà d'atenció pediàtrica les 24 hores - i el personal sanitari, entre d'altres.