emprenedoria

Els joves de la nova edició de l'«Explorer» buscaran solucions als objectius de desenvolupament sostenible

El programa d'emprenedoria està impulsat pels Ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB

per NacióSantCugat, 19 de gener de 2021 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts 19 de gener a la tarda ha tingut lloc la inauguració, en format virtual, del programa Explorer “Joves amb solucions” per donar el tret de sortida a la iniciativa d’impuls i suport a l’emprenedoria que promouen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat, juntament amb el Parc de Recerca UAB (PRUAB).

Per aquesta edició del programa s’han seleccionat 44 joves, d’entre 18 i 31 anys, i 27 projectes d’emprenedoria que contribuiran a resoldre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) 2030 de les Nacions Unides, com la fi de la pobresa, educació de qualitat, igualtat de gènere, energia assequible i no contaminant, treball decent i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables, acció pel clima, entre d’altres.


Durant 12 setmanes, els joves desenvoluparan habilitats emprenedores i assistiran a sessions pràctiques i tallers de design thinking, creativitat, finances, lideratge, màrqueting o habilitats comunicatives. També comptaran amb el suport personalitzat d’un mentor que els aportarà la seva experiència i assessorament. El programa compta amb un itinerari formatiu que incorpora la metodologia Lean Startup, que permet la creació àgil de nous models de negoci aplicant els principis d'innovació contínua i aprenentatge validat. 

La tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, ​Elena Vila, ha assegurat que "Sant Cugat continua apostant per la innovació, l’emprenedoria i el talent dels i les joves". Vila ha puntualitzat també que "és un encert que els projectes seleccionats aquest any busquin donar solucions als reptes que ens plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”. També ha recordat que des de l’inici de l’Explorer, ara fa deu anys, Sant Cugat ha donat suport a prop de 180 projectes. 


Per la seva banda, l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, considera que "des de l’administració hem d’abordar els reptes que ens proposa l’economia social". En aquest sentit, ha expressat que "l’Explorer és un programa que garanteix la col·laboració entre les diferents administracions, el món de la Universitat, l’empresa i la societat. És un privilegi treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca de la UAB”. 

Premis i continuïtat dels projectes


El projecte més ben valorat del programa participarà aquest estiu en un esdeveniment internacional, l’European Innovation Academy, que se celebrarà a Lisboa. Aquesta iniciativa d’impuls al talent jove està promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i dirigida pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón;  la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de Cerdanyola, Carme Arche; la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de Sant Cugat, Elena Vila; i la directora del Parc de Recerca UAB, Rosa María Sebastián, i el director Territorial d’Institucions de Catalunya del Banc Santander, José María Martínez.

 

Participació