Sant Cugat té nou cap de la Policia Local

Una incorporació que s’emmarca en el procés d’ampliació de la plantilla del cos santcugatenc

El nou cap de la Policia Local de Sant Cugat, Joaquim Martín
El nou cap de la Policia Local de Sant Cugat, Joaquim Martín | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
19 de gener del 2021
L'alcaldessa Mireia Ingla ha donat aquest migdia la benvinguda a l'inspector Joaquim Martín, que a partir d'avui s'incorpora amb comissió de serveis a la Policia Local de Sant Cugat després de vuit anys al capdavant de la policia local de Lloret de Mar.

Així doncs, Martín esdevindrà el nou cap de Policia del cos municipal. Aquesta incorporació s’emmarca en el procés d’ampliació de la plantilla del cos santcugatenc, no només en el nombre d’agents sinó també dels càrrecs de comandament. En aquest sentit, ara la Policia Local comptarà amb dos inspectors –un d’ells nou, Joaquim Martín, amb el càrrec de cap de la policia- i un sotsinspector.

Una trajectòria policial vinculada a l’àmbit local

Joaquim Martín (54 anys) és policia des de 1991, sempre en l’àmbit local. Els seus inicis van ser a la Guardia Urbana de Barcelona i posteriorment va dirigir la policia local de les Franqueses del Vallès durant 8 anys. Els dos darrers anys a l’Ajuntament de Les Franqueses (2010-2012) va fer funcions gerencials com a coordinador de les àrees municipals d’Intervenció, Recursos Humans, secretaria i seguretat ciutadana. L’any 2013 i fins l’actualitat ha assumit la prefectura de la policia local de Lloret de Mar.

És llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona amb l’especialitat en Climatologia i Medi Ambient; és diplomat de postgrau en gestió pública de la seguretat local per la universitat Rovira i Virgili, i ha cursat un curs d’extensió universitària de policia i sistema penal per la Universitat de Barcelona. També ha estat i és docent en especialitzacions de policia administrativa, entre d’altres, a la Diputació de Barcelona per tècnics municipals de medi ambient i policies locals; a l’Institut de seguretat pública de Catalunya; i també ha estat formador al Centre d’Estudis Jurídics del Ministeri de Justícia per a membres de la carrera fiscal d’Espanya en matèria de medi ambient.