coronavirus

Els pensionistes reclamen tenir un paper més actiu en els projectes de ciutat

L'entitat local fa balanç de la seva activitat durant el primer any marcat per la pandèmia

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès | 19 de gener de 2021 a les 11:30 |
Acte de la Plataforma de Pensionistes davant de l'Ajuntament de Sant Cugat | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat fa balanç de la seva activitat durant el 2020 i els reptes de ciutat que encararan durant el 2021. El col·lectiu explica que malgrat ser un any "molt difícil" per culpa de la pandèmia, durant els tres primers mesos van tenir força presència com ara amb la presentació d'una moció per suprimir l'IRPF dels ajuts socials dels pensionistes, la recollida de milers de signatures per una segona residència de gent gran pública a la ciutat i la manifestació més multitudinària que han organitzat mai.


Ara, de cara al 2021, reclamen tenir un paper "més actiu" en els projectes de ciutat mentre lamenten la falta de comunicació del govern amb la plataforma davant temes que "ens afecten directament". Per aquest motiu, reclamen als partits del consistori que elaborin un estudi de les necessitats de la gent gran del municipi per posar-hi remei.

Algunes de les reivindicacions més importants d'enguany són la posada en marxa del Consell de la Gent Gran (ja s'han aprovat els estatuts); el pla municipal de l'Envelliment i la Dependència perquè abordi els dèficits i la previsió de necessitats pels propers cinc anys i un canvi en la tarifació de mobilitat per desplaçar-se als hospitals de referència de Sant Cugat ubicats a Terrassa (zona 2) que suposa actualment un cost molt elevat.


El portaveu dels pensionistes Josep Porta comenta que aquest any també està previst que l'Oficina del Pensionista traslladi alguns serveis fent-se directament a casals de gent gran i la publicació d'un llibret que reculli totes les ajudes disponibles pel col·lectiu i com sol·licitar-les.

Durant la convocatòria d'aquest dilluns davant de les portes de l'Ajuntament, on s'hi van concentrar una cinquantena de persones, també es va explicitar el seu suport i adheriment a la Marea Blanca de Sant Cugat per reclamar una sanitat pública i de qualitat que ha quedat fortament colpejada i desballestada durant aquests darrers mesos pandèmics.


En aquest sentit, el col·lectiu ha anunciat una nova acció de protesta pel proper dilluns 25 de gener davant del CAP de la Mina de Sant Cugat que comptarà amb el suport de la resta de plataformes de pensionistes de la comarca.  

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació