Confinada una llar d'infants del centre de Sant Cugat per casos positius de Covid

La ciutat entra de ple en la tercera onada de la Covid

per NacióSantCugat , 18 de gener de 2021 a les 16:58 |
Imatge d'una escola bressol municipal | Cedida
La llar d'infants privada Little Ducky de Sant Cugat és el primer centre santcugatenc de l'any que s'ha vist obligat a tancar temporalment per culpa de la pandèmia. L'escola, des de la reobertura després de les festes de Nadal, ha registrat tres grups bombolla afectats per cinc casos positius de Covid durant els últims cinc dies. 

Per altra banda, a la resta de centres educatius santcugatencs, l'afectació també s'ha disparat. Segons dades del Departament d'Educació, en menys d'una setmana s'ha passat d'un centre i sis persones afectades a 10 centres educatius, 21 grups bombolla i 453 persones afectades.


Cal apuntar la situació alarmant a la qual s'enfronta la ciutat vallesana que ha entrat de ple en la tercera onada de la pandèmia durant els darrers dies amb tots els indicadors epidemiològics disparatsEls centres i grups afectats són els següents: 

Pureza de María (5), CAR (4), Llar d'Infants Little Ducky (3), Avenç (2); Àgora (2); La Farga (1); Viaró (1); Institut Arnau Cadell (1); Joan Maragall (1); Angeleta Ferrer (1).Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 8 de juny.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).12,8%centres afectats
655 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 197 municipis diferents.
1.056aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i dos centres estan totalment clausurats.
26.156persones confinades
De les quals, 24.898 confinats són alumnes (l'1,73% del total), 1.192 són docents i personal PAS i PAE (0,73%), i 66 és personal extern.
76.534positius detectats
Dels quals, 3.874 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 67.673 positius detectats a alumnes (4,7% del total d'alumnes), 8.197 a docents i personal PAS i PAE (5%), i 664 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar

 
  

 

Participació