coronavirus

L'Ajuntament destina més de 370.000 euros al teixit empresarial local per ajudar-lo a fer front a la pandèmia

Més de 400 empreses i comerços s’han beneficiat de les subvencions directes i per a la contractació de personal

per NacióSantCugat, 18 de gener de 2021 a les 10:00 |
Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Cugat ha atorgat més de 370.000 euros en ajuts econòmics al teixit empresarial de la ciutat per fer front a la Covid-19 durant el 2020. Més de 400 empreses i comerços s'han beneficiat de les subvencions directes i per a la contractació de persones aturades. 

Aquests ajuts s'emmarquen dins del Pla de Reactivació Econòmica que ha elaborat el tripartit per combatre les conseqüències de la Covid-19; un pla consensuat amb els representants de la Taula d'emergència econòmica i comerç.


A través de la convocatòria pública d'ajuts extraordinaris de la regidoria de Promoció Econòmica, liderada per la tinència d'alcaldia Elena Vila, ha atorgat un total de 215.850 euros a un total de 387 empreses en forma de prestació econòmica única, d'entre 500 i 900 euros. Un ajut directe que s'ha destinat a persones autònomes, comerços i microempreses santcugatenques que havien patit una disminució dràstica dels seus ingressos des de l'inici de la pandèmia. 

Segons la forma jurídica, 266 han estat persones autònomes, a les quals se’ls ha destinat un total de 142.050 euros, el 65,8% de la despesa realitzada. Per altra banda, les persones jurídiques beneficiàries constituïdes com a Societat Limitada han suposat un total de 104, el 26,9% del total, a les quals se’ls ha destinat un total de 63.750 euros. 


Subvenció per a la contractació d'aturats

L’atorgament de la subvenció a la contractació de persones aturades ha tingut com a objectiu fomentar l’ocupació d'aturats per afavorir la seva integració al món laboral i també promoure el desenvolupament del teixit empresarial del municipi i la seva reindustrialització. 


En total s’han concedit 155.539 euros que han subvencionat parcialment la contractació de 28 persones per part 16 empreses o entitats amb activitat a Sant Cugat. Pel que fa a la forma jurídica de les empreses beneficiàries, la societat limitada ha estat la més nombrosa,  amb 13 sol·licituds, el 81,3% del total.

L’àmbit de Promoció Econòmica durant el 2020 ha destinat un pressupost total de 700.000 euros per a mesures de suport i reactivació del teixit empresarial que s’han materialitzat en ajuts directes i serveis d’assessorament i acompanyament a les empreses en les diferents mesures econòmiques aprovades, processos de mediació de lloguers i adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut, entre d’altres.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació