Rosa María Sebastián, nova directora del Parc de Recerca de la UAB

És la primera dona en ocupar el càrrec i substitueix Francisco Javier Lafuente, nou rector de la UAB

Rosa Sebastián és la nova directora del Parc de Recerca de la UAB.
Rosa Sebastián és la nova directora del Parc de Recerca de la UAB. | Cedida
Redacció
17 de gener del 2021
La catedràtica de Química Orgànica Rosa Sebastián és la nova directora del Parc de Recerca de la UAB. Es converteix així en la primera dona en dirigir el Parc, en substitució de l'ara rector de la univeristat Francisco Javier Lafuente, que ha estat director del Parc els últims quatre anys. Sebastián combinarà el càrrec amb el de vicerectora d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB. 

Rosa Sebastián és doctora en Química per la UAB i posteriorment va dur a terme una estada al Laboratoire de Chimie de Coordination (CNRS). Més tard va tornar a la UAB i des del 2006 forma part del personal docent i investigador permanent de la universitat.

La seva recerca ha evolucionat des de l'estudi sintètic de molècules petites fins a arribar a la preparació de materials polimèrics. Actualment supervisa un grup de recerca consolidat finançat i ha tutoritzat nou tesis doctorals i set en desenvolupament. A més, ha participat en en quatre projectes competitius i quinze contractes amb empreses, dels quals s'han derivat dotze patents en explotació, dos doctorats industrials i el Premi Nacional de Recerca al Partenariat públicprivat entre la UAB i Henkel KGaA & Co. 

El Parc de Recerca de la UAB és una fundació sense ànim de lucre, creada per la UAB, el CSIC i l'IRTA. Té com a objectiu impulsar i millorar les activitats de transferència de tecnologia i coneixements dels seus membres, promoure l'activitat emprenedora i facilitar la interacció entre la recerca, el món empresarial i la societat.