Abusos sexuals

Arran assenyala Viaró i La Salle Bonanova pel seu «silenci» contra el professor acusat d'abusos sexuals

Els joves activistes reclamen l'obligatorietat de realitzar formació amb perpectiva feminista a tot el professorat

per NacióSantCugat , 14 de gener de 2021 a les 18:50 |
Arran assenyala la Salle Bonanova i Viaró pel seu "silenci" contra el professor que està essent investigat per presumptes abusos sexuals a dos alumnes. Dos exalumnes van denunciar que els abusos s'haurien produït quan tenien setze anys a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès. Els presumptes abusos a la Salle Bonanova de Barcelona haurien tingut lloc entre el 2010 i el 2012, mentre que els de Sant Cugat haurien estat entre el 2004 i el 2005 al col·legi Viaró Global School (aquests últims ja haurien prescrit). La investigació la tutela el jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona.
  Davant d'aquest cas, els joves activistes reclamen als centres educatius que "reparin els danys" als alumnes i familiars i s'organitzin tallers i xerrades d'educació sexual a l'alumnat. A més, també exigeixen que tot el professorat realitzi "formació amb perspectiva feminista" de forma obligatòria i més transparència en la gestió i abordatge del cas. A banda, consideren primordial suspendre de l'activitat docent al professor investigat, "independentment de la resolució judicial". 


Com a acte de protesta, els col·lectius locals d'Arran, Hora Bruixa i La Pira, han fet pintades a les escoles amb els missatges: "V.P. agressor", "Opus Dei masclista" o "El silenci us fa còmplices". Els joves també demanen crear un protocol que inclogui mecanismes de prevenció de la violència masclista i la separació de l'Església i l'educació.
 

 

Participació