Sant Cugat estrena dues apps per poder aparcar i evitar utilitzar el parquímetre

Aquest canvi substitueix l'actual aplicació BLINKAY

Un cotxe estacionat en una plaça de l'àrea verda d'estacionament
Un cotxe estacionat en una plaça de l'àrea verda d'estacionament | ACN
NacióSantCugat
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:03h
Sant Cugat del Vallès posa en marxa dues noves aplicacions per facilitar l'aparcament regular. A partir del 18 de gener, les apps Aparca a Sant Cugat i AparcarE s'estrenaran de forma gratuïta i per a dispositius amb els sistemes operatius d'Android i iOS. Aquest canvi substitueix l'actual aplicació BLINKAY per finalització del contracte municipal amb el proveïdor.

Així doncs, l'app Aparca a Sant Cugat és específica del municipi, mentre que AparcarE és una versió vàlida en altres poblacions on operi el servidor. Totes dues presenten les mateixes funcionalitats i pots descarregar-te-les aquí.

Els usuaris podran estacionar de manera còmode sense haver de desplaçar-se al parquímetre per pagar. La primera vegada que s'utilitzi, s'haurà d'introduir el mitjà de pagament on es cobraran els imports de les tarifes d'estacionament de forma automàtica. A partir d'aleshores, també podran allargar el temps de l'estacionament sense haver de tornar al vehicle fins al màxim permès, o recuperar els minuts d'aparcament quan no s'ha esgotat el temps.

Encara que no es faci ús de les aplicacions mòbils, els parquímetres generen un codi QR, corresponent a la matrícula del vehicle que, si es conserva per a les properes vegades, permet no haver d'introduir cap dada quan s'utilitzen les àrees d'estacionament regulat. 

Una iniciativa que des de l'Ajuntament consideren més sostenible i amb beneficis mediambientals perquè: es facilita l'estacionament i aprofitament de l'espai públic, es redueix el temps de buscar aparcament, es potencia l'ús del transport públic i s'incita a reduir l'ús del vehicle privat millorant la qualitat de l'aire.