JxSTC insta a defensar el model educatiu català i garantir el model d'immersió lingüística

Albert Salarich, regidor de Junts per Sant Cugat.
Albert Salarich, regidor de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
15 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:01h
Tal com va prometre en el ple del mes de desembre, el grup municipal de Junts per Sant Cugat torna a presentar la moció sobre l'esport a la ciutat. Ho farà en el ple municipal que se celebrarà el pròxim dilluns 18 de gener i després de donar el marge suficient al nou regidor d'Esports, Francesc Carol, que ha assumit la cartera esportiva que liderava la també republicana Gemma Aristoy. 

La moció aposta per crear "urgentment" una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat (COESC) amb el lideratge de l'Ajuntament i amb representació de diverses entitats esportives de la ciutat com ara la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Paidos o Team Partners.

L'objectiu d'aquesta moció que es presentarà durant el ple de desembre, és marcar els futurs eixos d'acció en matèria esportiva i poder prendre les mesures adequades a partir de l'anàlisi i diagnosis que presenta el Pla Estratègic de l'Esport 2017-2026.

El responsable d'esports de Junts, Albert Salarich, ha expressat en roda de premsa que la seva voluntat és "empènyer" per crear una llista de prioritats "que ara no tenim" de l'esport a Sant Cugat. Salarich s'ha mostrat optimista, ja que tant Cs com el govern s'ha mostrat partidaris de tirar endavant la proposta. "Estem esperant les esmenes del govern però "el feedback és positiu", ha insistit Salarich. 

Amb aquestes dades, Junts proposa a la Comissió una fase concreta de revisió i actualització d'aquest pla estratègic i instar al govern municipal a definir un nou pla operatiu 2021-2023 amb l'establiment d'un ordre de prioritats, una agenda pròpia i la corresponen dotació pressupostària.

En defensa del model educatiu català 

Una segona moció presentada per Junts, en aquest cas d'àmbit supramunicipal, és la que fa referència a mostrar el seu suport al model educatiu català. La portaveu, Carmela Fortuny, ha expressat que volen reconèixer que amb la nova Llei Celáa "hi ha hagut un abans important perquè deroga la llei anterior" però puntualitza que "volem fer un pas endavant en la protecció de la llengua catalana". 

La moció insta als grups parlamentaris a preservar la Llei d’educació de Catalunya i els grans acords de país que la van fer possible, com un instrument imprescindible per garantir el model d’immersió lingüística i dotar d’estabilitat el sistema educatiu.

En relació amb el concert amb les escoles que segreguen per sexe, Fortuny ha reiterat que el posicionament de Junts en aquest sentit és contrari als que defensen que cal donar suport a aquests centres. No obstant això, ha reiterat que defensen la col·laboració públic-privada.