coronavirus

Sant Cugat se solidaritza amb països empobrits i destinarà 260.000 euros a projectes de cooperació

Uns ajuts que serviran per lluitar contra la Covid-19, ampliar escoles, lluitar per la justícia de gènere o construir habitatges en països més desafavorits

per NacióSantCugat , 13 de gener de 2021 a les 16:28 |
Es finançaran 15 projectes de cooperació i educació al desenvolupament i 3 projectes d’emergència internacional | Aj. de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat destina 260.000 euros per finançar una quinzena de projectes de cooperació i educació al desenvolupament i altres tres projectes d'emergència internacional. Uns ajuts econòmics que serviran per lluitar contra la Covid-19, ampliar escoles, lluitar per la justícia de gènere o construir habitatges en països del tercer món com ara el Marroc, Hondures, Moçambic o l'Índia. 

Amb aquesta partida es donarà suport a projectes d'entitats i ONGs de la ciutat que treballen arreu del món per millorar les capacitats productives de les comunitats receptores amb iniciatives en els àmbits de l'educació, la formació, la salut, dels Drets Humans i orientats a promoure i enfortir processos democràtics i participatius. 


La regidora de Ciutadania de Sant Cugat, Gemma Aristoy, explica que s'ha volgut augmentar el pressupost a la cooperació per "reduir les desigualtats i garantir la justícia social". 
Una inversió que forma part de la partida 2020 prevista en el Pla Director de Cooperació Pau i Drets Humans 2017-2021. No obstant això, la voluntat del tripartit és augmentar-la progressivament, un 0,1% cada any del mandat, fins a arribar a l’1% del pressupost total.


Així doncs, els projectes de cooperació rebran un total de 243.954,94 euros del consistori vallesà. Diners que es destinaran per promoure iniciatives que promoguin els drets de la infància, l'impuls de programes formatius sociolaborals, el foment de la seguretat alimentària, promoure la justícia de gènere i el desarmament, orientar els joves en la inserció laboral o promoure l’empoderament socioeconòmic de les dones en països com Hondures, el Marroc, Bolívia, Paraguai, Moçambic, Guinea Bissau, l’Índia, Senegal o Madagascar.

La resta, 15.183,93 euros, aniran directament a subvencionar accions per pal·liar els efectes de la Covid i de desastres naturals en els països més desafavorits. 


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació