​Abad demana formar part del pla de vacunació

El president de Cecot sosté que diàleg i acord ha fallat a l’hora de prendre mesures restrictives

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, en una imatge d'arxiu
El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, en una imatge d'arxiu | Cecot
13 de gener del 2021
El president de Cecot, Antoni Abad, ha demanat que el sector empresarial pugui formar part del pla de vacunació per accelerar aquest procediment. Abad ha posat com exemple de col·laboració, en la recent iniciativa entre el gremi i el Departament de Salut, per testar 50.000 treballadors dels Vallesos, que tal com ha explicat ja hi ha uns 5.000 inscrits.
 
Ha indicat que cal “coordinació” per “no arribar tard, des de l’òptica de les empreses” i suposa també “confiança” entre l’administració i agents econòmics del país. En aquesta línia ha reclamat “cooperació” i “diàleg” per tenir “una visió de 360 graus”, amb la voluntat que hi hagi una taula a tres bandes, amb els governs espanyol i català, empreses i salut i també amb els economistes.
 
Tal com ha subratllat, “ens hem de posar d’acord en la millora de la gestió de les administracions” i ha posat el focus en “refundar les bases de competitivitat”, així com “repensar”, aprofitant “la disruptivitat provocada per la Covid, però en positiu”. Per això, cal, ha continuat, la implicació de tothom. Ha insistit: “Diàleg, gestió i col·laboració ha de ser la diferència això no va de partits sinó de persones”.

"Podem morir del virus, però ens podem ofegar”

Les ajudes europees
 
També s’ha referit, en la trobada anual amb els mitjans, celebrada de forma telemàtica, a les ajudes que han d’arribar d’Europa, “tenim dubtes seriosos” pel que fa a la incidència que tinguin en les petites i mitjanes empreses. Ha apuntat cap a la Unió Europea perquè faci “una supervisió estricta”, ja que ha reconegut que desconeix el criteri per repartir-lo i “cal territorialitzar-los bé”.
 
Precisament, sobre ajudes ha suggerit exoneracions de tributs com l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), així com injeccions directes per “mantenir” l’activitat econòmica. I en aquest sentit, ha carregat contra el Govern, perquè “el diàleg i acord han fallat” a l’hora de prendre mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus. Unes crítiques que també ha adreçat a l’executiu espanyol per “no insuflar suficients diners a l’economia”. “Podem morir del virus, però ens podem ofegar” econòmicament per la inviabilitat de preservar el negoci.  

4884/noticiadiari] 
Vallès Solar
 
El secretari general de Cecot, David Garrofé, que ha aprofitat l’acte per acomiadar-se, ja que deixa el càrrec després de més de tres dècades a l’entitat, ha detallat com s’està desenvolupant el projecte Vallès Solar, que tenia previst instal·lar en 300 cobertes plaques fotovoltaiques entre els anys 2020 i 2021. “A finals d’any ens aproparem”, ha dit, ja que “la Covid ha estat un aturador”.
 
Garrofé ha precisat que ha primat “la supervivència” per afrontar el cop de l’esclat de la pandèmia i ha garantit que s’està “a ritme”. S’han analitzat 130 projectes i alguns s’han posat en marxa.